[6n2] syczenie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Ryan
Newbie
Newbie

[6n2] syczenie

Post autor: Ryan »

Witam,

dzisiaj wymieniałem linkę sprzęgła....... sprawa banalna, prawie nie możliwe żeby coś poszło nie tak...... niestety poszło........
no może przesadzam ale to wkurzające, koleś jak mi ją wymieniał wyciągnął starą bez problemu, ale jak już montował nową to miał problem z włożeniem ręki za silnik więc zdjął sobie plastikową obudowę silnika, wszystko poszło OK zamontował co trzeba i jak tylko odpaliłem auto to usłyszałem dziwny dźwięk przypominający parowóz albo zapowietrzony kaloryfer, występuje to w momencie przyśpieszania, słychać silnika wrrrrummmmm..... plus do tego z taką samą częstotliwościową ufffffffff, coś bardzo syczy jak by się zapowietrzył. Co mogło się stać? Czegoś nie podłączył ? Może coś zblokował .... nie wiem ..... jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Jaki silnik masz ? jesli 1.4TDI mogl cos zrobic rurze od dolotu. Jesli zwyklego benzyniaczka mogl ci ruszyc jakieś podcisnienie
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
R
Ryan
Newbie
Newbie

Post autor: Ryan »

mam 1.0 benzynę, co mogę z tym zrobić ?
Awatar użytkownika
Gulunio
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Gulunio »

Sprawdź plastikową rurkę podciśnienia hamulca (od serva do bloku silnika) Pod maską jest to mniej więcej po lewej stronie za pokrywą silnika
Evergreen :)

Klucze 2010 | Kozienice 2010 |...
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”