[6N2] spryskiwacz tylnej szyby

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Michau_193
Raczkujący
Raczkujący

[6N2] spryskiwacz tylnej szyby

Post autor: Michau_193 »

Mam mały problem. Gdy chce spryskać tylną szybę to płyn leci ale nie z wycieraczki tylko pod samochodem, gdzieś na wysokości nóg pasażera za kierowcą ;/ W podwoziu jest taka dziurka i własnie z niej kapie.
Sprawdzałem drożność dyszy, jest ok.
Musi gdzieś być przewód pęknięty tylko pytanie gdzie? Gdzie idzie ten przewód?
Z góry dzięki za pomoc.
Bez gwiazdy nie ma jazdy
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

a wystarczyło poszukać na forum. w okolicach tylnej kanapy, pod tapicerką jest łączenie wężyka którym leci płyn. pewnie się rozłączył i wali ci w bagażnik.
Awatar użytkownika
Michau_193
Raczkujący
Raczkujący

Gdybym nie szukał to nie założyłbym nowego tematu.
Okolice tylnej kanapy tzn, muszę ściągnąć uszczelkę tylnych drzwi, wyciągnąć ten plastik i tam gdzieś to musi się znajdować?
Bez gwiazdy nie ma jazdy
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

oj kolego, wystarczy chcieć:
search.php?keywords=spryskiwacz+tylny&terms=all&author=&fid%5B%5D=163&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

to tak na szybko z szukania.

Co do twojego pytania - to tak mniej więcej jak napisałeś. będzie w okolicy nadkola.
Awatar użytkownika
Michau_193
Raczkujący
Raczkujący

Wyciągnąłem uszczelkę od połowy w dół, przy tylnych, lewych drzwiach, potem ten czarny plastik.
Teraz cała wiązka przewodów można powiedzieć wyszła na wierzch. Razem z nią wężyk od spryskiwaczy, który był rozczepiony.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 7ccd4.html
Bez gwiazdy nie ma jazdy
r
rafek93
Newbie
Newbie

Post autor: rafek93 »

Witam, odświeżam temat bo nie chcę tworzyć nowego a też mam problem z tylnym spryskiwaczem :(
Płyn leci wszędzie tylko nie na szybę w moim Polo 6n2, czy jest możliwość nastawy kierunku spryskiwacza ?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""rafek93""]czy jest możliwość nastawy kierunku spryskiwacza ?[/quote]
tak, jest możliwość. ta kulka srebrbna, w dyszy, jest ruchoma. najlepiej jakąś igłą to ruszyć. tylko nie wkładaj za głęboko, żeby dyszy nie przekłuć.
S
Scorpio
Newbie
Newbie

Post autor: Scorpio »

Witam serdecznie ,też walczę w mojej Polówce 1,2 2004 9N z tylnym spryskiwaczem, wycieraczka, pompka chodzi a płyn wycieka pod samochodem w okolicy podłużnicy, przedni spryskiwacz jest sprawny, sprawdzałem wężyk który idzie lewym progiem i dochodzi do grodzi silnika i dalej niestety nie mogę zlokalizować którędy idzie do zbiornika
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Scorpio pisze: 04 cze 2025, 13:35 Witam serdecznie ,też walczę w mojej Polówce 1,2 2004 9N z tylnym spryskiwaczem, wycieraczka, pompka chodzi a płyn wycieka pod samochodem w okolicy podłużnicy, przedni spryskiwacz jest sprawny, sprawdzałem wężyk który idzie lewym progiem i dochodzi do grodzi silnika i dalej niestety nie mogę zlokalizować którędy idzie do zbiornika
Musisz zdjąć nadkole. Tam będzie wężyk.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”