Elektryczne szyby tył - dołożenie 9N3

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
seba3dor
Newbie
Newbie

Elektryczne szyby tył - dołożenie 9N3

Post autor: seba3dor »

Mam problem z dołożeniem szyb z tyłu (z przodu już były oryginalnie założone). Wiadomo - trzeba było kupić silniczki (6y095811 oraz 6y095812), wyciągarki, ramkę w drzwiach kierowcy i przyciskami i  blokadą. Jeżeli chodzi o drzwi kierowcy, to podłączyłem się do silniczka w drzwiach. Piny były na miejscu - dołożyłem tylko przewody (schemat poniżej).
Do tylnych drzwi pociągnąłem po 4 przewody (podpiąłem się w drzwiach kierowcy i pasażera): zasilanie, masę, podświetlenie i LIN. Wiem, że oryginalnie powinny być osobne zabezpieczenia ale dostanie się do skrzynki bezpieczników to jakiś koszmar tam.
Aktualnie jestem na takim etapie, że domykanie z kluczyka działa (opuszcza i podnosi wszystkie szyby) ale nie działa mi sterowanie na tył (przód działa po staremu i wszystko jest ok). Nie wiem, czy trzeba to gdzieś ustawić teraz? W module komfortu mam aktualne kodowanie 00019. Jak zmieniam takie z końcówką 128 lub 265, to dostaję informację, że nie ma odpowiedzi od modułów.
Poniżej kilka zdjęć - może się komuś przyda. Czy coś pominąłem?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 18 lip 2022, 12:07 przez seba3dor, łącznie zmieniany 1 raz.
s
seba3dor
Newbie
Newbie

Podbijam, bo jeszcze nie udało mi się rozwiązać.
Czy ktoś, kto ma 4 elektryczne szyby w 9N3 mógłby podejrzeć konfigurację swojego modułu komfortu i gatewaya?
Moje kodowanie Gatewaya: 00014, z kolei na komforcie (6Q0959433E) mam 00019. Z modułami drzwi nie mogę się połączyć przez VDCS. Przednie szyby działają cały czas.
s
seba3dor
Newbie
Newbie

Podbijam temat, bo w dalszym ciągu nie rozwiązałem tego problemu. Da się coś jeszcze zrobić w tej kwestii?
Może ktoś, kto ma 4 elektryczne szyby by mógł podpatrzyć swoją konfigurację?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”