przekaźnik nr 99 wycieraczek w polo 6n

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

p
piotrfr6
Newbie
Newbie

przekaźnik nr 99 wycieraczek w polo 6n

Post autor: piotrfr6 »

Witam Wszystkich miłośników Polówki. Moją uratowałem przed złomowaniem za 10 pln.
Do wymiany była uszczelka pod głowica, reszta super, klima , podgrzewane siedzenia , lusterka elektryczne lusterka. Wszystko działa super, zawieszenie super. mam pytanie odnośnie programowania czasówki wycieraczek.
Za skrzynką bezpieczników znalazłem przekaźnik 19 - było na nim napisane.
Kupiłem nowy 99. (sprzedający sprzedał mi 99z kropką) włożyłem - trochę za wysoki -, ale dało się wsadzić listwę z bezpiecznikami, lecz nie mogę zaprogramować czasowej pracy. Włączam dźwignie w dół, potem do góry i liczę do 3 ( 3 sekundy) i znowu w dół i do góry, lecz wycieraczki cały czas pracują z przerwą 7 sekund.
Moje pytanie: czy zły przekaźnik, czy źle programuję.
Proszę o poradę.
Z góry dzięki.
Piotr.
Dodałem do niego światła dzienne, moduł komfortu, , c. zamek, Przy otwieraniu z pilota zaświecają się czasowo ( czas ustawiany) światła zamontowane pod lusterkami i pod nogami,  te same światła zaświecają się przy otwieraniu drzwi . Teraz chce ustawiać czasy w położeniu dolnym manetki, ale przekaźnik ( nowy99.)nie działa. cały czas wycieraczki zachowują się jak przy przekaźniku 19 . Prosze o poradę. Z góry dzięki.
PS. Mam polówkę 2 drzwiową, 1997 r. silnik 1.6 benzynka, jest czym pojechać.
p
piotrfr6
Newbie
Newbie

Post autor: piotrfr6 »

Temat zamykam.
Zakupiony nowy przekaźnik był wadliwy. Na szrocie znalazłem stary włożyłem i wycieraczki ładnie  się programują.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”