Długo kręci

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
stasiu20061
Newbie
Newbie

Długo kręci

Post autor: stasiu20061 »

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu mam problem z moim vw polo. Silnik 1.4 16v benzyna + gaz rok 2002. Wygląda to tak: Rano na zimnym silniku przy próbie odpalenia na benzynie kręci czasem nawet z kilkoma krótkimi przerwami odpala, wyglada to tak jakby po dłuższym kręceniu dostała paliwo i „łapie”. Po podpięcia komputera nie ma błędów , wymieniłem świece , filtr paliwa przy zbiorniku, pompę paliwa, czujnik temperatury cieczy i nic to nie zmieniło. Dodam, że jak odpali i ja zgadze to później pali od razu. Po przejechaniu jakiejś trasy kiedy odstoi nawet około 2h i silnik jest jeszcze ciepły jest to samo znów kręci. Paliwo nigdzie nie cieknie sprawdzałem wszędzie, powoli brakuje mi pomysłów co może być przyczyną. Próbowałem również odpalać na samym gazie i też nic. Jeśli mogę prosić o jakieś porady może ktoś spotkał się z podobnym problemem. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2021, 6:21 przez stasiu20061, łącznie zmieniany 1 raz.
q
qdyn
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: qdyn »

Może masa rozrusznika albo sam rozrusznik?
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

A jak się ma akumulator. Pamiętam jak u mnie na starym 3 letnim akumulatorze palił za drugim lub nawet 3 razem. Jak wymieniłem akumulator to problem znikł.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”