[quote=""riggs""]Słychać klekot tzn??Czy kiedy słyszysz ten klekot to spadają ci obroty silnika za bardzo?Jeśli tak to znaczy że klekot jest właśnie efektem spadku obrotów silnika i silnik poprostu przygasa a kiedy przygasa to normalne jest że mruży kontrolka ciśnienia oleju.[/quote]
na tyle laik nie jestem zeby tego nie wiedziec, wtedy na pewno bym nie pytał o przyczyne na forum

faluje zadko i minimalnie, mysle ze to komp ustawia sobie optymalne obroty jak jest zimny zeby podtrzymac ladowanie bo mam z tym maly problem, tzn czasem po odpaleniu nie pokazuje ladowania poki lekko nie przygazuje wiec czas zmienic szczotki w alternatorze pewnie bo raz wykonczylem akumulator gdy po odpaleniu wlaczylem szyby, wiatrak i poszedlem go odsniezac... no ale do rzeczy, narazie nie grzebie tylko tankuje i byle do przodu, brzydka pogoda i brak checi (nazywam to brakiem czasu:P) powoduja ze sie tym nie zajmuje i czekam sam nie wiem na co... za to pogrzebalem po forach no i stawiam na pompe oleju bo klekota jak sie zagrzeje i wtedy pomiedzy 1800- 2200 obr swieci olej wiec najpierw ją wymienie bo tansza jak 20 szklanek

no ale z drugiej strony w G tez tak sie dzialo i tez w podobnym zakresie obrotow i wymiana pompy nie pomogla.... a lambda nowa jest, wymieniona wraz z katalizatorem tez nowka- zasluga poprzednika ktory tez z tym walczyl lecz nieco od d... strony zaczal... ale dzieki mu za to

a gazu nie ma i nie bedzie, pozatym przeglad sie zbliza a tu caly zawias do wymiany... gleba juz czeka ale w PL a tu jeszcze komplet wahaczy trzeba, tuleje belki, talerze itd... pociagnie po kieszeni albo sprzedam jak len nie pusci (skad ja tyle checi do grzebania mialem jak polowka jezdzilem??) no i przepustnica tez do wymiany bo dalej za slabo otwiera mimo adaptacji...