VW Polo Variant - Kaczy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kaczy »

Hello. :D Mały update.

Nowe kapcie 16" Oponki Goodyear Eagle F1 205/45/16. Oś poszerzona o 4 cm, już wygląda to lepiej. Na upartego dołożyłbym jeszcze po 0,5 cm na stronę, ale póki co tak zostanie. Jest o wiele lepiej.

Teraz pozostaje go jeszcze tylko obniżyć i dorwać jakimś cudem coś ciekawego. W przeciwnym wypadku pozostaje przeróbka górnych mocowań na przed FL i kupno zestawu dla rocznika 99.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrowionka.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2017, 17:38 przez Kaczy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Co nowego, hmmm...

nowa skrzynia
nowe sprzęgło
nowe oponki Kormoran Road Performance 195/45 R16 84 V XL
Wyczyszczona przepustnica
Nowe świece

Obrazek

Przebieg 157 tysięcy na dzień dzisiejszy. :D

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Obniżyłem sobie w programie Polówkę, aż serce ściska jak bardzo bym chciał mieć tak na co dzień, a brak dostępnych zestawów by to zrealizować. :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Autko nadal żyje, zimą niestety miałem przygodę z nie swojej winy, zaliczyłem strzała. Niestety z racji dość dużych kosztów zdecydowałem się tylko na wymianę lamp i prostowanie tego co zostało naruszone. Jakoś to z daleka wygląda, z bliska gorzej.

W między czasie serwis olejowy, gazowy i śmigamy dalej. W sierpniu kolejna trasa ze Śląska nad Polskie morze. W zeszłym roku przy powrocie zerwało pasek, na szczęście około 300km od domu, więc dojechaliśmy na samym aku (chlapał olej i go rozpuszczał) - Magik mechanik przy wymianie rozrządu nie dokręcił wszystkich śrub.... Mam nadzieję, że tym razem dojadę i wrócę w całości. :)

Obrazek

Na chwile obecną przebieg 186 tyś.

Pozdr.
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Siemanko,

myślicie, że egzemplarz w takiej cenie i stanie blacharskim (wygląda bardzo ok) warto kupić za 2900 lub pewnie mniej po negocjacjach?

https://www.olx.pl/oferta/vw-polo-rok-2 ... ADL2b.html

Docelowo chce kupić auto pod części, kolor ten sam. Zależy mi na Klapie tył, tylny zderzak, maska, dwa błotniki przód, przedni zderzak, grill, lusterko lewe i pewnie znajdzie się jeszcze kilka pierdół, które są w lepszym stanie niż u mnie.

Chyba mimo wszystko wyjdzie taniej niż wymiana tych części poprzez kupno ich osobno i oddanie do malowania lakiernikowi bo znając życie byłyby w innym kolorze?

Co o tym myslicie, warto się w to bawić?

Pozdr.
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Mała aktualizacja, autko ma się dobrze. Czasem lepsze dni, czasem gorsze - ale jeździ, cofa skręca i przede wszystkim dojeżdża do celu. :)

Magiczny przebieg 200k, oryginalny.

Obrazek

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Classic/Variant”