Automatyczne otwieranie klapy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
meaner
Raczkujący
Raczkujący

Automatyczne otwieranie klapy

Post autor: meaner »

Cześć,
Od dłuższego czasu myślę nad zrobieniem sobie automatycznie otwieranej klapy bagażnika z pilota.
Tak jak to jest przedstawione na filmie:
[url=https://www.youtube.com/watch?v=a3pmh91JjW8/youtube[/url]

Może ktoś z was robił coś takiego u siebie i wie co i jak. ;)
Wystarczy zmienić teleskopy + zmienić ustawienia w komputerze czy trzeba coś przerabiać w klapie?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
CNK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: CNK »

Inne odbojniki (ze sprężyną) zamiast zwykłych gum + teleskopy z Toledo, lub customowe teleskopy że sprężynami. Kodowa nic nie trzeba jeśli masz fabryczny pilot ze środkowym przyciskiem do otwierania klapy (przy dłuższym przytrzymaniu zamek zwalnia całkowicie), a resztę roboty robią sprężyny do odbicia klapy na starcie.
k
kamolinka1
Newbie
Newbie

Post autor: kamolinka1 »

Też chcę to zrobić bo u mnie klikając na pilot, bagażnik się odblokowuje ale żeby go otworzyć należy nacisnąć na znaczek VW.
Mechanik powiedział, iż jeśli wymienimy obojniki to tam jest taka mała przekładka i a) jak się ją usunie to może być problem na przeglądach niby ale co tam b) będzie się otwierać na każde naciśnięcie guzika w pilocie ( czyli jedziesz 120 km/h a tu nagle nogą się wcisnęło i sruuuuuuu bo auto nie ma elektrycznego przyciskania klapy przy dużych prędkościach ).

Więc sam już nie wiem, fajnie to mieć niosąc ciężkie zakupy no ale...a może by tak na piłkarza od dołu z czujnikiem?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”