Podgrzewanie lusterek zewnętrznych nie działa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dnap
Newbie
Newbie

Podgrzewanie lusterek zewnętrznych nie działa

Post autor: dnap »

Witam wszystkich!
Jestem tutaj nowy, od 2 tygodni jestem posiadaczem VW POLO 9n3, 1.2 16V, 2006r. Powoli zaczynam go poznawać. Mam problem z podgrzewaniem zewnętrznych lusterek (lusterka sterowane elektrycznie, podgrzewanie powinno się włączać razem z ogrzewaniem tylnej szyby). Szukałem ale nie znalazłem :) Sprawa wygląda następująco - ogrzewanie tylnej szyby działa, regulacja lusterek działa, wszystko inne w drzwiach (szyby, centralny itd.) działa, bezpiecznik nr 8 sprawny, maty w lusterkach sprawne. Po sprawdzeniu okazało się, że do kabli od podgrzewania lusterek nie dochodzi prąd. Podpowiedzcie proszę, gdzie szukać rozwiązania problemu ?
K
Kamil123
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kamil123 »

Witam,
to zacznijmy może od tego czy masz ustawione pokrętło od lusterek w pozycji grzania? a druga sprawa, bo grzanie te jest zależne od temperatury zewnętrznej, może czujnik się popsuł? a po trzecie ta funkcja jest kodowana w module centralnej elektryki, może ktoś cos pozmieniał?
Tyle na ten moment jest w stanie powiedzieć
Pozdrawiam
Kamil
D
Deimien_Deimien

Post autor: Deimien_Deimien »

Witaj!

W Polo 9N3 ogrzewanie lusterek zewnętrznych jest włączane niezależnie od ogrzewania szyby tylnej włącznikiem-pokrętłem na drzwiach kierowcy. Tak jak Kamil123 piszę, sprawdź, czy faktycznie grzanie nie działa.

Na początek spróbowałbym sprawdzić, czy dochodzi napięcie do wkładek lusterka. Jeżeli tak to do wymiany są wkłady. Z wiekiem przestają robić swoje :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”