Gaśnie po odpaleniu Silnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Damian_0029
Newbie
Newbie

Gaśnie po odpaleniu Silnika

Post autor: Damian_0029 »

Wita serdecznie. Pacjent to Polo 2000rok 1,4B./LPG. Mam taki problem, że na zimnym silniku po odpaleniu i odczekaniu około 5s samochód gaśnie. Byłem u mechanika wymienił sondę wyczyścił przepustnice skasował 500zl jeden dzień było ok i znowu te same objawy. Dodam że jak już autko się rozgrzeje chodzi ok na ciepłym nic nie gaśnie nie szarpie obroty nie faluja. Dzieje mi się tak tylko jak jest zimny silnik. Może ktoś miał takie objawy i coś doradzi. Z góry wielkie dzięki
:)
Awatar użytkownika
BraHOL 12
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: BraHOL 12 »

Witam
Trzeba podłączyć pod komputer i sprawdzić bloki pomiarowe może czujnik temperatury w sumie można tez go odpiąć i zobaczyć.
Sunshine Live Electronic Music Radio
i\'ll always remember
D
Damian_0029
Newbie
Newbie

Post autor: Damian_0029 »

Właśnie był podłączony pokazało sondę wymieniłem i nie pomogło wymieniłem czujnik nie pomogło jeszcze mam nadzieję że to wina złącza elastycznego między katalizatorem a kolektor bo strasznie mi głośno chodzi w tym miejscu dziś ma być nowe wspawane zobaczymy czy coś to pomoże
Awatar użytkownika
robim76
Newbie
Newbie

Post autor: robim76 »

Witaj!
Mam takie samo Polo tylko rok starsze i też ostatnio mam problme z odpaleniem mojego autka. żeby załapało trzeba kilkakrotnie wyłączyć zapłon i ponownie próbować. i tak aż do skutku. dziś trwało to 15 minut. po podłączeniu pod komputer pokazuje błąd sondy lambda. ale mechanik mówił że sama sonda jest ok. według niego samochód zachowuje się tak jak w przypadku uszkodzenia czujnika położenia wałka rozrządu. tylko problem polega na tym że w mojej polówce nie ma takiego czujnika. w tych silnikach jest czujnik halla wbudowany w kopułkę rozdzielacza zapłonu - więc może to. ewentualnie czujnik położenia przepustnicy. jak coś ustalę ze swojej strony to podrzucę info! a jak któryś z was znajdzie rozwiązanie też będę czekał na sygnał.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”