Połówka z tyłu nisko siedzi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
nik
Newbie
Newbie

Połówka z tyłu nisko siedzi

Post autor: nik »

Witam mam Polo classic niestety z tyłu auto siedzi dosyć nisko. Raz zmieniałem całe kompletne sprężyny ale używane ale dalej auto siedzi. Boje się że jak założę nowe sprężyny to auto będzie dalej siedziało. Może ktoś ma jakieś rady na podniesienie tyłu?. Pozdrawiam
m
man1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: man1 »

Cześć
Wyjmij graty z bagażnika to zdziebko się podniesie :) a tak na poważnie miałem problem w hedbeku taki i wymiana mortyzatorów teleskopowych pomogła, u mnie nie dość że tył prawie raczkował (tak nisko) to i okropnie miękki był.

Mam nadzieje że sprężyny założyłeś oryginalne a anie jakieś przerabiane ( znam takich co zwoje odcinają) zakładam że mogłeś nieświadomie na takie trafić.
Proponuje wymianę amorków potem ewentualnie sprężyn ale przed tym sprawdzić w jakiej jest kondycji tylne zawieszenie czyli : belka, tuleje gumowo metalowe oraz gniazda sprężyn.

A uszkodzony amortyzator teleskopowy nie zawsze wylewa, jest w nim zawór który kontroluje przepływ płynu z komory do komory i może on nie trzymać co daje podobny efekt jak wylany czyli nisko i miękko.
n
nik
Newbie
Newbie

Post autor: nik »

Ok dzięki jeszcze z tym powalcze. Dzięki za rady. Pozdrawiam
m
man1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: man1 »

Kolego jak wygrasz bitwę to daj znać, będzie wiedza dla potomnych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”