[9N] Odcięta kostka od czujnika ABS

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kuba981
Newbie
Newbie

[9N] Odcięta kostka od czujnika ABS

Post autor: kuba981 »

Witam, od jakiegoś czasu mojej dziewczynie świeci się kontrolka ABS, po podpięciu do komputera był błąd "283 czujnik liczby obrotów przedni lewy G-47", a więc zajrzałem do tego i się okazało, że kostka od czujnika jest odcięta, a kable są tylko skręcone i zaizolowane tak jak widać na zdjęciach.
Obrazek
Obrazek
Dodatkowo kostka od czujnika zużycia kloców jest ułamana w miejscu zaznaczonym strzałką:
Obrazek
I teraz pytanie czy można gdzieś dostać cały ten kabel razem z kostkami tak, żeby te czujniki wpiąć bez żadnego lutowania?
Ostatnio zmieniony 22 maja 2018, 19:42 przez kuba981, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Wstaw miniaturki zdjęć bo tak nie da się nic zobaczyć .
k
kuba981
Newbie
Newbie

Już poprawione.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Kabla czyli całą wiązkę dostaniesz pewnie w ASO za duże pieniądze, ale tu lepiej poszukać kostek i polutować przewody odpowiednio je izolując. Koszulki termokurczliwe nie są aż tak drogie i są dostępne. Myślę że bardziej będziesz mieć problem ze znalezieniem kostek z kablami.
k
kuba981
Newbie
Newbie

Aktualnie nie mam dostępu do samochodu, a chciałbym sobie zamówić tą kostkę, orientuje się ktoś czy to jest ta kostka 1J0 973 702?
r
raf7
Początkujący
Początkujący

Post autor: raf7 »

Jeśli chodzi o kostkę od czujnika zużycia kloców to będzie pasować taka 1J0973802. U mnie też ułamały się przewody na zagięciu co objawiało się notorycznym świeceniem kontrolki, z tym że ja zakupiłem i założyłem taki gotowiec z już wyprowadzonymi przewodami do lutowania.
Natomiast co do absu to potrzebny jest wtyk damski 1J0973702 jest to ten sam wtyk co wychodzi z okładziny hamulcowej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”