Problem z linką sprzęgła

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
man1
Raczkujący
Raczkujący

Problem z linką sprzęgła

Post autor: man1 »

Witam
Na czytałem się już wiele na ten temat ale nic mądrzejszy się od tego nie zrobiłem bo dalej tkwię w martwym punkcie a więc:

Dzisiaj podczas jazdy wpadł mi w podłogę pedał sprzęgła po czym niechętnie odbił (musiałem mu pomóc),
tylko teraz kwestia ustalenia co hukło mi znaczy
- linka pękła
- padł samoregulator
- czy rypła się ściana grodziowa ( gdzieś czytałem o wyrywającej blasce) oglądająć od wnętrza brak wizualnych śladów urwania się czego kolwiek.

Pedał po w ciśnięciu nie odbija do końca i na odpalonym silniku nie da się wbić biegu (jak już ustąpi opur choć  to słychać zgrzytanie),
objaw taki jak nie dokońca wciśnięte sprzęgło.

model polo: 6n1 1996r 1,4aex
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Miałem kiedyś podobny problem. Linka po przejściu przez ścianę grodziową do wnętrza samochodu jest mocowana żeby się nie przesuwała. Mocowanie to jest bardzo słabo przyspawane i lubi się urywać. To jest dokładnie ten temat z twojego punktu 3. Najłatwiej jest to sprawdzić w dwie osoby. Jedna niech naciska sprzęgło, a druga sprawdzi pod maską czy linka rusza się razem z pancerzem i wpada do środka samochodu.
m
man1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: man1 »

Okazało sie ze wpada do srodka,  naszybko dalem podkładkę od strony silnika ktora zapiera się o tą lakierowaną gródź i jakoś  działa.
Tylko niewiem czy moge to tak zostawić czy mi wyrwie i tą gródź. 
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”