6N2 GTI problem ze skrzynią, wyłącznie na 5-tym biegu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

T
Tomek1992
Newbie
Newbie

6N2 GTI problem ze skrzynią, wyłącznie na 5-tym biegu

Post autor: Tomek1992 »

Witajcie, mam problem ze skrzynią w swoim gti. Otóż podczas jazdy na piątym biegu (wyłącznie), słychać chrobotanie. Po wciśnięciu sprzęgła (w trakcie jazdy również) odgłos chrobotania ustaje całkowicie. Dźwięk słyszę cały czas, choć wydaje mi się, że nasila sie przy niskich obrotach. Nie ma problemu z zapięciem piątki czy jej wypadaniem, troszke tylko wyła, zanim zaczela chrobotać. Inne biegi i wsteczny wchodzą normalnie i nie chroboczą, na biegu jałowym tak samo, cisza.
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kaczy »

Łożyska Panie, mechanizm różnicowy pada. Nie opłaca się naprawiać. Kup używkę z gwarancją. Miałem ten sam problem, ( temat niżej w tym samym wątku ;) ).
T
Tomek1992
Newbie
Newbie

Problem lezy w dostępności skrzyń do GTI, na allegro i olx jest obecnie jedna, kosztuje 1000zł :D
Ostatnio zmieniony 15 mar 2018, 18:15 przez Tomek1992, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Jak Ci ktoś wyceni naprawę skrzyni to będzesz brał tą za 1 k zł z radością.
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kaczy »

jhosef pisze: Jak Ci ktoś wyceni naprawę skrzyni to będzesz brał tą za 1 k zł z radością.
Dokładnie tak. :D

Na złomach często dają gwarancję rozruchową na dwa tygodnie - miesiąc, zawsze coś.
T
Tomek1992
Newbie
Newbie

jhosef pisze: Jak Ci ktoś wyceni naprawę skrzyni to będzesz brał tą za 1 k zł z radością.
Oczywiscie, domyslam sie tego, ze koszty idą w tysiacach zł, bardziej chodziło mi o dostępność tych skrzyń na allegro, pojawiaja sie bardzo rzadko do gti.
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”