Witam, jestem posiadaczem polo 6n 1.4 60km 1998r. Od miesiąca prześladuje mnie problem z ABSem. Pewnego dnia zaswiecila sie kontrolka od ABSu, po zatrzymaniu sie i zgaszeniu auta gasła. Następnie podczas jazdy kiedy kontrolka sie nie paliła podczas hamowania nawet na suchej nawierzchni przy małej prędkości pedał drżał i hamulcy prawie nie było. Przechodziłem to już kiedyś wiec domyslilem sie, że chodzi o pierścień ABS przy którymś z kół. Podpialem pod kompa i wykazało błąd 00283 przy przednim lewym kole. Pierścień przedmuchalem i wyczyscilem i nie pomogło. Następnie wymieniłem czujnik przy kole na firmy Delphi. Problem nadal występował w ten sam sposób. Mówię sobie, jeśli to nie czujnik to pierścień musi byc do wymiany, założyłem nową piaste razem z pierscieniem i lozyskiem (wszystko firmy Meyle). Problem ku mojemu zdziwieniu nadal taki sam. Sprawdziłem przewód do czujnika i nie ma zadnych uszkodzeń a sprawdziłem dokładnie, przeczyscilem styki w wtyczce i nadal to samo. W czym dalej szukać rozwiązania bo ręce mi już opadają? Może czujnik też musi byc Mayle, żeby to wszystko elegancko smigalo? Bo ten delphi musiałem dac na podkladce, zeby nie haczył o pierścień. Może w tym problem?
Ostatnio zmieniony 02 lis 2017, 21:10 przez Kosto, łącznie zmieniany 1 raz.