[6n]1,9 SDI pali przekażniki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
nemezis
Newbie
Newbie

[6n]1,9 SDI pali przekażniki

Post autor: nemezis »

Witam , mam problem z przekaznikiem w 1,9 SDI , a dokładniej z przekażnika nic nie zostało ,po prostu się sfajczył - przekażnik z tego co wiem jest odpowiedzialny za grzanie świec , miałem już z nim problemy latem robił się ciepły i rozładowywał mi się wtedy akumulator - aż się robił gorący , o mały włos go nie załatwiłem. Wtedy wymieniłem go na nowy , wszystko było oki aż do dzisiaj , jadąc do domu poczułem straszny smród i okazało się że z przekaznika nic nie zostało . Nie wiem gdzie szukać przyczyny , nie wiem czy kolejna wymiana przekaznika coś da. Wstawię zdjęcia pozostałości i starego którego wymieniłem latem. Jeśli ktoś z kolegów ma jakieś sugestie będę wdzięczny za podpowiedz.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/66a ... d71af.html
i pozostałość
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/296 ... d24f8.html
w
witek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: witek »

sprawdzałeś czy nie masz jakiegoś spięcia w instalacji elektrycznej?
My white lincoln (zapraszam do komentowania): viewtopic.php?f=40&t=775&start=0

update: post tutułowy
Awatar użytkownika
kaska
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kaska »

Proponuję wziąść znajomego elektryka (jak masz) i żeby sprawdził prądy w kostce przekaźnika (chodzi mi o pobór prądu). To powinno wiele wyjaśnić... Możesz też sprawdzić, czy któraś ze świec nie ma przebicia, ale to powinien już wykapować elektryk.
IV Zlot, V Zlot, VI Zlot, VIII Zlot, IX Zlot, X Zlot, XI Zlot, XII Zlot...
No i fajnie...
n
nemezis
Newbie
Newbie

Auto w poniedziałek idzie do elektryka. Jak wkładam nowy przekaźnik to przy przekręceniu stacyjki słychać, że przekaźnik załapuje, grzeje świece, ale nie ma zamiaru się rozłączyć.
n
nemezis
Newbie
Newbie

Problem rozwiązany, padł malutki przekażnik od grzania świec , teraz grzeje 10 sekund i się wyłącza, koszt 15 zł na szrocie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”