witam, wyleciał mi błąd czujnika G28 ten położenia wału korbowego zapalił się chceck engine auto delikatnie ''kangurzyło'' podczas ruszania, bywało że gasło na postoju, check engine świecił no i nie dało się silnika wykręcić powyżej 3tys obrotów dodatkowo gdy jechałem cały czaas z gazem w podłodze obrotomierz zjeżdzał z 3tys do samego 0 i odmulał i z powrotem do 3tys. Wymienilismy czujnik oczywiscie mechanik się natrudził bo podobno ciezki dostęp a śruby nie mógł odkręcić bo zastana była ale uporał się czujnik wymieniony ale jedna rzecz mi teraz nie daje spokoju bo auto jeździ tak jak trzeba po tej wymianie ale dalej coś nie gra bo wcześniej chodził idealnie bez żadnych wahnięć na luzie zawsze miał te 750obroty na luzie a teraz gdy jade i wrzucam na luz to sobie zafaluje pare razy no i się uspokaja tak jest cały czas przygazuję zafaluje no i pracuje równo ale kiedyś tego nie było? co to może być? dziwna rzecz a zawsze chodził idealnie nie mam LPG sama benzyna auto 2005r silnik 1.4 75KM
Ostatnio zmieniony 23 paź 2017, 9:55 przez szewczi90, łącznie zmieniany 1 raz.