Witam. Chciałbym spytać, orientujecie sie w kodach producenta tarcz hamulcowych? Przykładowo na stronie intercarsu, po wybraniu modelu i silnika jest kilka różnych tarcz od samego ATE, nie licząc innych firm. Jakie tarcze zakładacie? Warto ori?
Ja jestem wierny ATE od kilku ładnych lat i zawsze właśnie tego producenta polecam ludziom. Możesz zerknąć tutaj http://www.iparts.pl/auto-czesci/tarcze ... 00032.html są tarcze do Twojego Polo. Tak jak wspomniałem warto pomyśleć nad ATE, TRW, Zimmerman, Brembo ewentualnie z tańszych Textar.
Ja polecam Textara ponieważ jest to producent tarcz i klocków a nie jak ATE jedynie konstruktor, przy okazji jest tańszy. Tex produkuje wiele referancji na pierwszy montaż. Same klocki można też brać z Ferodo, sam widziałem wielokrotnie oryginalne klocki w ASO z wybitym Ferodo.
Witam wszystkich
Jest to mój pierwszy wpis na tym forum . Kończą mi się tarcze i klocki w Polo 1,4 6R 63kW/85KM . Wertując katalogi producentów i hurtowni spotkałem się przy ofertach tarcz hamulcowych z Nr PR na przykład : 1LR ; 1ZG ; 1ZJ ; 1ZR , 1 ZP itd.
Czy może ktoś mi napisać jak dla własnego auta ustalić ten numer i co to jest ?
Były dwa rodzaje z przodu ,można je bez mierzenia rozpoznać .
256 mm nie mają jarzm tylko z korpusu zwrotnicy wychodzą dwa mocowania klocków jako całość .
288 mm maja przykręcane jarzma (ta lepsza wersja)
najbardziej popularne to te pierwsze ale to zależy od mocy silnika bardziej .
pozdrawiam
było tylko 75 Ps jest 132 Ps
Lampy Hella H7 już są
czujniki parkowania przód/tył są
RCD330 i OPS działa
lusterka elek+grzanie jest
dzienne+przeciwmgielne są + doświetlanie
BCM 87D działa
1.2 TSI CALE 90 kucy to chyba raczej te mniejsze chyba, mam problm z tym nr. win wpisuje go i wszedie mi pisze ze nie prawidlowy
edit:
chcial bym zalozyc tarcze TRW: DF2803 plus klocki TRW: GDB1984DTE, tarcze wiem ze dobre ale zastanawiam sie czy klocki sa ok?
Ostatnio zmieniony 21 paź 2018, 20:35 przez LongLife, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja u siebie od pół roku mam z przodu tarcze 310x25 Zimmermana, z tyłu 256x22 też z Zimmermana, klocki z przodu OEM Ate fabrycznie w komplecie zaciskami, z tyłu ATE Ceramic (nie brudzą tak bardzo) i ogólnie nie narzekam na ten setup. Na pewno nie ma sensu do Polo ładować tarcz nawiercanych, nacinanych itp. "sportowych" - moim zdaniem wygląda to po prostu idiotycznie w Polówce o mocy ~100 KM (zwłaszcza, że nawet Polo WRC Street 220 KM miało fabrycznie normalne tarcze wentylowane).