Wymiana stacyjki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

V
VMorghulis
Newbie
Newbie

Wymiana stacyjki

Post autor: VMorghulis »

Witam serdecznie. Sytuacja zmusiła mnie do zalozenia konta na forum.
Otóz, moja luba zgubila jedyny kluczyk od swojej Polowki. Samochod stoi zamkniety, brak mozliwosci odpalenia. W serwisie VW mily pan poinformaowal mnie ze usluga dorobienia i kodowania kluczyka bedzie mnie kosztowac tylko 1200zl. W okolicy brak kogo kolwiek kto by sie znal na tym a elektryka to juz graniczy z cudem. Samochod warty moze ze 2,5
Teraz pytanie. Troche znam sie na mechanice wiec moze uda mi sie zrobic to samemu jakos. Chce kupic i wstawic stacyjke plus wkladki do drzwi, do tego pewnie bede musial kodowac to, jesli tak to czy interfejs z alledrogo chinol w postaci podroby kazdy wie jakiej da rade to zrobic?
Czy do tego zestawu musze zmienic rowniez komputer czy sama stacyjka z kluczykami starczy. Za wszelka pomoc dziekuje, samochod potrzebny jak cholera bo musze wozic swoja pania do szpitala a nie ma jak :/
S
Sebastien
Newbie
Newbie

Post autor: Sebastien »

Witam wszystkich,

Podłączę się pod temat.

Posiadam Polo 1,4 z 1997 roku do którego zgubiłem klucze. Dzwoniłem do serwisu, ale ku mojemu zaskoczeniu nie można do tego auta dorobić kluczyków.

Doradźcie proszę co robić. Nie wiem czy w tym modelu jest immobiliser (wersja bez wspomagania i bez poduszek) i czy można po prostu przełożyć stacyjkę z innego auta ? Ew. jakiś krótki opis jak tę stacyjkę wymienić.

Pozdrawiam.
Seba>
V
VMorghulis
Newbie
Newbie

Sebastien pisze: Witam wszystkich,

Podłączę się pod temat.

Posiadam Polo 1,4 z 1997 roku do którego zgubiłem klucze. Dzwoniłem do serwisu, ale ku mojemu zaskoczeniu nie można do tego auta dorobić kluczyków.

Doradźcie proszę co robić. Nie wiem czy w tym modelu jest immobiliser (wersja bez wspomagania i bez poduszek) i czy można po prostu przełożyć stacyjkę z innego auta ? Ew. jakiś krótki opis jak tę stacyjkę wymienić.

Pozdrawiam.
Seba>
z tego co autodata pokazuje jest immo
S
Sebastien
Newbie
Newbie

Post autor: Sebastien »

Czyli samo przełożenie stacyjki nic nie da ?

Miałby ktoś namiary na kogoś kto mógłby ogarnąć temat (ze śląska)
V
VMorghulis
Newbie
Newbie

Nie da. Z tego co sie dowiedzialem masz pare opcji. Mozesz przelozyc stacyjke, petle, komputer i immo i pestke od innej polowki. Musi byc tylko taki sam model silnika i wszystkie numery. Wtedy podmieniasz tylko. Mozesz wyjac tez zamek z drzwi i zaniesc do magika ktory Ci dorobi kluczyk, potem kupujesz tez caly zestaw immo z komputerem i pestka i przekladasz. Mozesz tez wyjac zamek, dorobic klucz i kupic emulator immo zeby go obejsc, najtansza opcja.
V
VMorghulis
Newbie
Newbie

Sebastien pisze: Czyli samo przełożenie stacyjki nic nie da ?

Miałby ktoś namiary na kogoś kto mógłby ogarnąć temat (ze śląska)
Pytaj na fejsie na stronach z mechanika, mi pomogli. Tutaj za cholere nie dowiesz sie i raczej nikt Ci nie pomoze. Gowniane forum. Porejstruj sie na mechanik plakal jak nprawial i ogolne grupy z mechanika. Powodzenia.
h
henryk 10
Początkujący
Początkujący

Post autor: henryk 10 »

Wtam.Najtajsza opcja to stacyjka  i emulator .Zakładasz stacyjke .Odpinasz  immo w to miejsce podpinasz emulator.Nie ma opcji odszukiwania pinu kluczyka. Więc podaje sygnał do ECU i auto odpala.To tak w skrócie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”