Brak CHECK ENGINE

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
samuel_83
Newbie
Newbie

Brak CHECK ENGINE

Post autor: samuel_83 »

Panowie czy jest możliwy brak świecenia kontroli CHECK ENGINE w Polo IV 2004 1,2 benzyna??? Nie pali się przy uruchamianiu silnika- podłączenie pod kompa i zero błędów- testy zegarów przechodzą bez problemów- ale nie w nim "zapalenia" kontrolki check engine.

ps. gdzie szukać przyczyny????
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Kurcze ta kontrolka powinna być u Ciebie. Powinna sie zapalić po przekręcenu stacyjki i zgasnąć zaraz po odpaleniu.
Nie chce nic złego gadać ale czy przypadkiem ktoś już wcześniej nie grzebał w elektryce auta.
s
samuel_83
Newbie
Newbie

No właśnie świeżo go kupiłem i sprawdzam wszystko co i jak, a kontrolka MUSI świecić po zapłonie i gasnąć po uruchomieniu- oczywiście jeżeli nie ma błędów

Był tylko błąd po podłączeniu się komputerem małej sprawności katalizatora- ale wymieniłem świece które były ZŁOMEM- po wymianie i zrobieniu 30 km błąd się nie pojawił

ps. świece wymieniłem bo pali jak smok- po mieście około 9,5 l/100 km- być może wina świec to była- aktualnie mierze spalanie

A jak stwierdzić czy coś było grzebane??? Kontrolkę można wyłączyć w programie lub "odciąć przewód" aby nie świeciła się????
Ostatnio zmieniony 05 paź 2017, 7:36 przez samuel_83, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

raczej ktoś wyjął diode z zegarów
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
s
samuel_83
Newbie
Newbie

Wyciągnę jeszcze raz licznik i sprawdzę dokładnie czy nie jest "zaklejona" lub "zniszczona"
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”