Stukanie okolice schowka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lesniczy4
Newbie
Newbie

Stukanie okolice schowka

Post autor: lesniczy4 »

Panowie i Panie, posiadam polo 6c gti z 2015r. od jakiegoś czasu do szału doprowadza mnie stukanie na nierównościach (raczej niemetaliczny dźwięk, bardziej plastik-plastik) z okolic schowka pasażera i poduszki powietrznej. Dziś przejeździłem pól dnia bez schowka i  nie jestem w stanie namierzyć źródła hałasu próbowałem nawet zdemontować zaślepkę airbagu ale poległem. Będę bardzo wdzięczny za każdy pomysł. Ktoś coś? A i jeszcze jedno pytanko, czy to normalne że podczas jazdy drzwi wydają dźwięki tak jakby pracowały na uszczelkach?
s
snakemen
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: snakemen »

U mnie podobnie słychać jak drzwi pracują na uszczelkach. Problem ujawnia się zazwyczaj przy wyższych temperaturach na zewnątrz. Może użycie jakiegoś preparatu do uszczelek rozwiązało  by problem, ale osobiście nie próbowałem
Obrazek
m
miyagi
Newbie
Newbie

Post autor: miyagi »

Witam też mam od kilku dni problem ze stukaniem z okolic schowka i airbaga. Najpierw myślałem że może coś w kole ale stukot słychać także jak auto stoi i doda się gazu tak do około 2 tys. obrotów to słychać ten stukot, niestety nie wiem co to może być. Może ktoś pomoże??
d
dziadek-ak
Newbie
Newbie

Post autor: dziadek-ak »

Witam. W moim aucie stuka na wysokości zegarów podczas jazdy na nierównym asfalcie. auto ma 10 miesięcy ca będzie dalej aż strach pomyśleć. POZDRAWIAM!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”