naka pisze:
Czy istnieje możliwość zamontowania w mojej polówce elektrycznych szyb (posiadam bieda edidtion)?. Czy jak kupię oryginalny silniczek z vw polo 9n to jak mam to podłączyć?. Bo widziałem że w silniczku jest wtyk na kilka pinów. Prosiłbym o schemat.
Jak widać powyżej - za bardzo się nie postarałeś

, jednak jako że coś zmieniłeś

..
Nie mam pojęcia jakie masz silniczki że mają po kilka pinów - wszystkie silniczki jakie do tej pory widziałem mają po dwa piny, zaś zmiana kierunku pracy odbywa się w przyciskach. Jeśli jest jak mówię - tzn. że Twoje silniczki mają dwa piny - musisz się zaopatrzyć w dwa
TAKIE przełączniki, lub jakiekolwiek inne z możliwością zmiany polaryzacji. Z kolei
TUTAJ masz malunek z sąsiedniego forum co i jak popodłączać, chociaż proponował bym jedną zmianę - zasilanie puścić przez przekaźnik uruchamiany po przekręceniu kluczyka (teraz jest bezpośrednio z aku), choć to raczej kwestia gustu. Teraz nie pamiętam który pin w przełączniku (na malunku - chyba 5) odpowiada za podświetlenie - tu też możesz zrobić inaczej, tzn. puścić przewód do np. wyjścia na pozycyjne włącznika świateł. I najważniejsze - przewody odpowiedniej grubości (ja dałem 2,5 mm2), jak i sam bezpiecznik - poszukaj bezpiecznika bimetalowego (nie wiem jak się fachowo nazywa, ale w działaniu ma blaszkę podobną do tych w czajniku elektrycznym, a i sam jest nieco większy niż tradycyjny).