Montaż elektryki - problemy - Polo 4 (2005r)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

O
Oprawca
Newbie
Newbie

Montaż elektryki - problemy - Polo 4 (2005r)

Post autor: Oprawca »

Witam
Dziś wymieniłem manualne szyby i manualne lusterka na elektryczne. W całości (mechanizm, silnik, tapicerka, przyciski sterowania).
Dodatkowo dołożyłem w drzwi trzecią złączkę (masa +12V)
Problem pierwszy : nie można sterować z pozycji kierowcy szybą pasażera
Problem drugi : lusterka nie działają
Problem trzeci: przestał działać centralny zamek z kluczyka (z przycisków na tapicerce działa)
Proszę o pomoc co jeszcze trzeba zdziałać by elektryka działała?
Ewentualnie może jest ktoś z forum z Bytomia?
R
Rumcajsas

Post autor: Rumcajsas »

Oprawca pisze: ....
Problem pierwszy : ....
Problem drugi : ....
Problem trzeci: ....
Proszę o pomoc co jeszcze trzeba zdziałać by elektryka działała?
....
Co trzeba zdziałać?.. Ano tylko jedno - tak zrobić żeby działało..
Gdybyś zapodał np schematy co, jak i z czym połączyłeś, zapodał info co to za elementy (oryginalne wiązki czy samoróbki) - wtedy wiedzielibyśmy od czego zacząć, a tak.. Niestety ale moja szklana kula strzaskała się 4 lata temu, i od tej pory nie jestem w stanie nic wywróżyć..
O
Oprawca
Newbie
Newbie

Post autor: Oprawca »

Z schematami ciężko, ale w ori posiadałem centralny zamek. I to wszystko. Wymieniłem całe wnętrza drzwi ( mechanizm szyb, siłownik, lusterka na elektryczne) wraz z oryginalnymi wiązkami i tapicerkami z przełącznikami. Ponieważ teraz są 3 złączki a wcześniej między dzwiami a kabiną były tylko dwie( 1- instalacja głośnikowa, 2- centralny zamek) dołożyłem oryginalną trzecią ( zasilanie +12v i masa) tak było wpięte w aucie z którego to wytargałem. I teraz mogę otwierać szyby kierowca-kierowca, pasażer-pasażer ale nie działa kierowca-pasażer. Lusterka też ni hu hu no i kluczyk już nie zamyka centralnego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”