VW Polo III Wariant 1998 a lampy przednie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
henryk 10
Początkujący
Początkujący

VW Polo III Wariant 1998 a lampy przednie

Post autor: henryk 10 »

Witam.W związku z tym że moja polówka  na skutek kolizji ma uszkodzone reflektory przednie mam pytanie czy stanowią odrębny typ  czy można zastosować inne .Wymianie ma podlegać całe wzmocnie czołowe.Prosze o pomoc w skompletowaniu tych lamp. Jest między nimi różnica.
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kaczy »

Proszę szukać lamp do Polo Variant, Classic, Caddy lub według oznaczenia 6KV5. lampy z Polo 6n i 6n2 nie pasują. Z Cordoby i Ibizy również nie pasują bo jest inny grill.
h
henryk 10
Początkujący
Początkujący

Dzięki za odzew.Faktycznie pasują od Caddy. Problem jest taki jest zniszczony pas przedni i grill więc nie wiem co kupić .Czy wzmocnienie czołowe czymś się różni.Grill też jest połamany i nadaje się do wymiany.W tej miejscowości co mieszkam nie mam możliwości w ciągu trzech miesięcy się dostać.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2017, 19:56 przez henryk 10, łącznie zmieniany 1 raz.
R
Rumcajsas

Post autor: Rumcajsas »

TU masz podobny wątek, zaś co do pasa przedniego - szeroki zderzak ma dwa dodatkowe mocowania (dostęp od środkowej maskownicy), które usztywniają całość. Możesz śmiało zakładać pas przedni bez tych mocowań do szerokiego zderzaka, ale musisz się liczyć że całość będzie trzeba jakoś ręcznie usztywniać - TU masz mój wątek w którym o tym pisałem, gdy miałem pas od wąskiego zderzaka.
h
henryk 10
Początkujący
Początkujący

Dzięki za informacje .Te lampy są na allegro.Problem w tym czy kupić wzmocnienie czołowe  od Caddy  czy od polo 6n Do wymiany griil  zderzak, maska ,chłodnica z wszystkimi bajerami.Facet wyrżnoł w mnie z lewej strony w środek polówki.Jutro ma się zjawić rzeczoznawca.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”