[9n] Do czego jest ten przewód ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kosa_sk
Newbie
Newbie

[9n] Do czego jest ten przewód ?

Post autor: kosa_sk »

Witam!
Czy może mi ktoś powiedzieć do czego powinien być podłączony ten przewód wychodzący z wiązki przewodów prawego światła. Bo właśnie zauważyłem ze u mnie leży luzem i tak jakby czegoś brakowało w pobliżu zamka maski. Zamieszczam foto. Pozdrawiam!
http://img410.imageshack.us/img410/2853/57270596.jpg
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

od halogena? ;-)
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kacur
Newbie
Newbie

Post autor: Kacur »

Na bank od halogenów. Szczęściarz z Ciebie bo ja dzisiaj właśnie podłączałem halogeny i musiałem ciągnąć instalacje od początku :angry: ale przyznaje warto było bo wygląda o niebo lepiej :cool2: jeśli byś chciał podłączać to pytaj śmiało, pomoge :)
Obrazek
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

o ile dobrze widzę na foto, to pola kolegi kosa_sk nie wyjechała z instalacją z fabryki?

-- Sob Wrz 26, 2009 11:22 pm --

[quote=""Kacur""]Na bank od halogenów[/quote]
ale kolega pisze ze:[quote=""kosa_sk""]leży luzem [/quote]
to co by tylko jeden miał? :grin:
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kacur
Newbie
Newbie

Post autor: Kacur »

po wtyczce poznaje ze to od halogena. niech zobaczy czy jest jeden kabel czy dwa to sie okaze.
Obrazek
Awatar użytkownika
kosa_sk
Newbie
Newbie

Post autor: kosa_sk »

Właśnie sprawdzałem to drugiego nie mogę zlokalizować, chyba że jest gdzieś ukryty pomiędzy wiązkami. Na długość to tamten przewód pasuje do halogena. Lecą w nim dwa kabelki brązowy i czarny z zielonym. Sprawdzałem też czy mam bezpiecznik świateł przeciwmgłowych i okazuje się ze nr 44 jest pusty.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

trochę odkopie temat, bo dzisiaj u siebie na to patrzyłem... Otóż ten kabel na 100% nie jest od halogenów... W mojej wersji wyposażanie mam halogeny i kabel do prawego halogenu wychodzi na rozgałęzieniu wiązek na prawym nadkolu, a do lewego na rozgałęzieniu pod akumulatorem - nie widziałem dokładnie, ale tak przypuszczam...
Natomiast ten kabel o którym mówicie mam podłączony, ale nie wiem od czego on jest, dlatego też bym chciał się dowiedzieć :) Porobiłem fotki komórka, bo aparatu nie miałem pod ręką... Może ktoś będzie widział.. Fotki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ogólnie rzecz mówiąc jest on podłączony tak jakby do "dynksu" do zamykania maski... Pomyślałem, że to może jakiś czujnik, dlatego przejechałem kawałek z niedomkniętą maską... - nic nie zapikało w środku, więc to raczej nie to... Moja druga myśl, to jakieś zabezpieczenie przed otwarciem niedomkniętej maski po zamknięciu centralnego zamka (gdyby ktoś nie domknął i zapomniał), ale to też nie to, bo maskę bez problemu otworzyłem...

Może ktoś ma jakiś inny pomysł, albo po prostu wie co to za bajer? :)
t
the_cure
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: the_cure »

nie jest to wiązka od halogena a od czujnika od zamykania maski,np. ta czujka jest to to że jak masz za niski poziom oleju i zapali ci się żółta lampka od oleju to jak otworzysz maskę to ci ona zgaśnie
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”