Filtry Polo 6n

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
raen
Raczkujący
Raczkujący

Filtry Polo 6n

Post autor: raen »

Witam, pytanie może dla niektórych dziwne ale chciałbym się dowiedzieć jakie konkretnie filtry polecacie, nie chcę żałować jak się na czymś przejadę :p Z tego co czytałem to Panowie z forum w jednym wątku polecają filtr oleju firmy knecht, a powietrza? Paliwa? Kabinowy? W tym ostatnim wiem że ma być węglowy :) I jeszcze takie pytanko, jaki olej? Czy Valvoline Maxlife 10W40 jest dobrym olejem? Czy może coś innego lepiej wlać?
Z góry dzięki za odpowiedzi
Jeszcze raz przepraszam że może dla niektórych głupie pytanie ale dopiero zaczynam przygodę z "dłubaniem" przy samochodzie :)
w
wooke
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wooke »

U siebie mam filtr powietrza i oleju - Knechta, a filtr kabinowy - węglowy Filtron, bo Knechta nie mogłem dostać. Natomiast olej - Liqui Moly Super Leichtlauf 10W40.
j
jihaad
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jihaad »

Filtry Mann kupuję, mogą być Knecht, Hengst czy polskie Filtron, Sędziszów. Unikaj raczej Kraftów i tym podobnych wynalazków.
Olej syntetyczny 5w40.
Polo 6N 1,4 16V AFH OEM
Obrazek

Jeśli zgadzam się na niedotrzymywanie umów, zgadzam się na chaos w życiu. Nikt nie lubi chaosu.
r
raen
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: raen »

Dziękuję za odpowiedzi, filtry zakupione, olej zmieniony i przy okazji wąż od odmy nowy zamówiłem bo obecny się do niczego już nie nadaje :p
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”