[6N] Adaptacja przepustnicy bez kompa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Mati3436
Newbie
Newbie

[6N] Adaptacja przepustnicy bez kompa

Post autor: Mati3436 »

Witam wszystkich vagowiczów to mój pierwszy post i mam nadzieje że nie będzie hejtów że post powtarza się po raz kolejny  :D
Mam problem z moja Polcią mianowicie po rozgrzaniu falują obroty sytuacja normalna dla zabrudzonej przepustnicy. Chciałbym ją wyczyścić, ale niestety nie mam dostępu do kompa gdzie mógł bym dokonać adaptacji. Czy jest możliwe przeprowadzenie jej bez podłączenia do kompa? Dodam ze jest to Polo z silnikiem 1.6 75Km z 95 roku  ;)
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Odłącz akumulator i zdejmij i wyczyść przepustnice, po wyczyszczeniu przykrec ja spowrotem, dopilnuj tylko żeby powierzchnie styku były czyste aby nie lapala lewego powietrza. Podłącz ja i ustaw linkę gazu aby nie była napięta ( żeby przepustnica nie była uchylona ) i sama się zaadoptuje ;)
M
Mati3436
Newbie
Newbie

Post autor: Mati3436 »

iJopek pisze: Odłącz akumulator i zdejmij i wyczyść przepustnice, po wyczyszczeniu przykrec ja spowrotem, dopilnuj tylko żeby powierzchnie styku były czyste aby nie lapala lewego powietrza. Podłącz ja i ustaw linkę gazu aby nie była napięta ( żeby przepustnica nie była uchylona ) i sama się zaadoptuje ;)
Dziś postaram się zrobić tak jak mówisz i mam nadzieje, że wszystko się uda  :D
B
Baku001
Newbie
Newbie

Post autor: Baku001 »

i Co udalo sie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”