Problem z biegami po wymianie sprzegla

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Sebastian_24
Newbie
Newbie

Problem z biegami po wymianie sprzegla

Post autor: Sebastian_24 »

Dwa tygodnie temu wymienilem sprzeglo, mechanik wymienil olej w skrzyni i bylo okej, za dwa dni biegi ciezko wchodziły, okazalo sie ze linka uszkodzona, wymienil bylo okej. Tylko problem jest znowu. Biegi bardzo ciezko wchodza, zdarza sie, ze wcale nie wchodza, a wsteczny zgrzyta. Co to moze byc?
H
Helward
Newbie
Newbie

Post autor: Helward »

A skrzynia jest w porządku? Jak wymieniał olej sprawdził czy są wióry?
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Jeśli linka z samoregulatorem i wstawił zamiennik to w tym bym szukał problemu. Z zamiennikami często są problemy, dlatego trzeba albo kupić oryginał albo sprawną używkę lub tak jak ja zmienić linkę na regulowaną ręcznie.
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
S
Sebastian_24
Newbie
Newbie

Post autor: Sebastian_24 »

Skrzynia jest okej.
No linka zamiennik z samoregulatorem. Dodam, ze dopoki silnik jest zimny to biegi wchodza bez problemu, a jak już nagrzany to masakra.
s
schumi555
Newbie
Newbie

Post autor: schumi555 »

Też miałem problem z biegami. Kupiłem linkę sprzęgła firmy ATE i jest spokój, wszystko działa jak należy.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Też miałem taki problem w 6N. Po rozgrzaniu biegi wchodziły dużo gorzej niż na zimnym. Pomogła wymiana linki sprzęgła z samoregulatorem. Jak kupiłem oryginalną używaną i przez następne kilka lat (do sprzedania samochodu) miałem spokój.
O
Olszak1992
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Olszak1992 »

Miałem takie same objawy tzn. na zimnym silniku tak przez 20 min jazdy biegi wchodziły dobrze a jak już się rozgrzało to praktycznie nie mogłem wrzucić biegu najbardziej jedynki i wstecznego. Olej w skrzyni biegów sprawdziłem było ok więc przyczyny zacząłem szukać w sprzęgle bo na wyłączonym silniku biegi wchodziły mi paluszkiem. Wymieniłem kompletne sprzęgło głównie tarcza i łożysko oporowe było u mnie bardzo zużyte. Wymiana sprzęgła rozwiązała ten problem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”