Kontrolka bagażnika i drzwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Game Over
Newbie
Newbie

Kontrolka bagażnika i drzwi

Post autor: Game Over »

Siemka.
Dzis moje polo mnie zaskoczyło. Otóż wiedziałem ze na desce rozdzielczej widnieją ikonki otwartych drzwi otwartej kalpy etc ale od zakupu auta kontrolki sie nie świeciły.
Auto mam jakos pół roku i dzisiaj po otwarciu kalpy bagażnika wyskoczyła kontrolka ze bagażnik jest otwarty po zamknięciu zgasła. Otworzyłem ponownie kontrolka sie nie włączyła zamknalem otworzyłem kontrolka jest.
I teraz moje pytanie czy orientuje sie ktoś z was moze jaka moze byc przyczyna ?? Czy po naprawieniu tego kontrolki od drzwi tez zaczną działać ?? Czy to moduł komfortu jest do wymiany czy moze cos innego ??
Jesli ktoś wie i chciałby pomoc to bardzo proszę.
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam GameOver
GameOver
Awatar użytkownika
Adik1993
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Adik1993 »

tym nie steruje moduł tylko mikrostyk w zamku
1 ) padaj wszystkie i tak dziwnie działają
2 ) masz gdzieś przetarty kabel i czasem się styknie
znajdź kable od krańcówki - mikrostyku brązowy i brązowo czarny, najlepiej zdejmi sobie poszycie klapy, skrob trochę przewodu i je zewrzyj, jeżeli lampka się zaświeci to padają mikrostyki zamka
Nie znam się, więc wypowiem się :)

1sze miejsce w Świątecznym konkursie fotograficznym 2015
Polo 9N 1.2 12v Germański Oprawca
Polo 6C 1.2 TSI Bluemotion

Polena na Fejsie
Awatar użytkownika
Game Over
Newbie
Newbie

Super dzięki na info :) zajmę się tym na dniach jak wybadam coś ciekawego to dam znać. Może w przyszłości ktoś już będzie miał łatwiej :)
GameOver
GameOver
Awatar użytkownika
Game Over
Newbie
Newbie

Rozmontowałem dzisiaj klapę w bagażniku i pod zamek mam podpięty kabelek do wtyczki okazuje się że to odpowiada za kontrolkę na desce. Wtyk jest troszkę luźny a z racji że dzisiaj nie miałem dużo czasu nie grzebałem zbytnio. Wypięcie i wpięcie pomogło doraźnie muszę coś znaleźć innego albo jakoś te wtyczki zamocować sztywniej. Jak zrobię to dam znać :)
GameOver
GameOver
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”