Czarne 6N by kuba90876 sezon 2k16

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Na czarny lakier jeśli będzie dobrze położony to nie ma co zakładać, ja żałuje że swoje uszkodziłem bo u mnie jako kontrast by się przydały.
Naprawdę taniej ci wychodzi modzić zderzak niż kupić klapę za 100zł?
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kuba90876 »

Mam to za groszowe sprawy dosłownie, to czemu by nie zrobić czegoś oryginalnego? Zawsze to będzie coś nowego, a nie powrót do ori klapy. Ewentualnie chłopacy chcieli się bawić w rzeźbę ze zderzakiem 6n2. Ale wtedy musiałbym dłużej czekać, a samochód niestety jest mi potrzebny na dojazdy do szkoły, więc ta opcja zdecydowanie odpada.
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Dobra polo prawdopodobnie w piątek wyjedzie z lakierni :) Kolorek ori LC9Z :) Wszytko jest już prawie gotowe, zostało pomalować w bazę i lakier i koniec :) Maska wyprostowana, dach zrobiony, rdza usunięta w 100%, zero wgniotek :) Coś co mi się marzyło żeby zrobić z pololotem ^^
Kilka fotek z prac :)ObrazekObrazek Obrazek
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Wczoraj pololot wrócił do mnie. Wszystko już poskladane. Wczoraj też wleciały 2 nowe oponki. Jutro polerka i samochód będzie w 100% gotowy :)
Kilka fotek :)
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tu wlepka klubowa :)
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

nie zapomnij o dobrym wosku po polerce...szkoda aby kasa poszła w błoto
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

wszystko pięknie ładnie ale ten tył to dla mnie spory minus - szpeci :) ogólnie nie ma się do czego innego przyczepić :grin:
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Marcin86c""]nie zapomnij o dobrym wosku po polerce...szkoda aby kasa poszła w błoto[/quote]
Teraz o lakier będę bardziej dbał niż o samego siebie :P Przyjdzie przypływ gotówki to kupie kilka kosmetyków do lakieru, woski itp. :)
[quote=""vwmaro""]wszystko pięknie ładnie ale ten tył to dla mnie spory minus - szpeci :) ogólnie nie ma się do czego innego przyczepić :grin:[/quote]
Z tyłem coś się wymyśli, prawdopodobnie będzie rzeźba z spawaniem zderzaka z 6n i 6n2, lub w tym wąskim wymyślimy coś, np wneka na rejestrację. Czas i kasa pokaże :)
PS. Dzięki za miłe słówka :)
PS.2 Na dniach może w końcu męczę się i rozkleje te kierunki i je przyciemnie. I myślę nad przyciemnieniem szybek z tylu :P
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Jeśli chodzi o kosmetyki zapraszam do nowo powstałego działu Detailingu :) Dobierzemy pakiet kosmetyków które pozwolą Ci odpowiednio zadbać o lakier, oczywiście dla forumowiczów rabat od ceny detalicznej :)
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Pololot dostał polerke :) Teraz czekam na przypływ gotówki I kupuję wosk :)

Kilka fotek po 3-dniowej walce :)

ObrazekObrazekObrazekObrazek
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Dawno nic nie pisałem, bo trochę się zastalem. Polo już ma się dobrze. Dziś po prawie dwóch tygodniach wziąłem się za drobne bolączki, mianowicie:
- wymieniłem oring pod aparatem zapłonowym
- wymieniłem uszczelke pod pokrywą zaworów
- wkrecilem nowe świece
- wymieniłem olej na 10W/40. Zrobię z tys km i wymienię go już na właściwy. Przejście z 15w/40. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
- ogarnąłem odstająca dokładkę
- musiałem rozebrać hamulce z tyłu, bo jeden się lekko zablokował.
- wyregulowalem ręczny
- wymieniłem kable zaplonowe na BERU

Do zrobienia na dniach pozostało mi tylko czyszczenie odmy.

Plany na sezon 2k16 :crazy:
- szerokie zderzaki
-przyciemnienie kierunków
-czarne wnętrze - podsufitka, slupki
- zmiana koloru alu
- gwint (bo z kitu 60/40 wyroslem :D )
- zrobić metalową osłonę pod silnikiem
- zrobić coś z dolotem
- może inne lampki na front?
- myślę nad brą na maskę, bo lekko siadla na niej szpachla
- może tarczę na tył?
- marzy mi się hella black led na tył

To tak wstępnie :D Czy pomysły wypala okaże się niedługo, bo może rozstane się z polo.
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Mały up <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> z nudów wziąłem się za alu, żeby przygotować je do sezonu. I tak felgi są praktycznie gotowe do malowania, tylko zostało mi zrzucić oponki <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> swoją drogą muszę kupić 2 opony, bo te które mam nie są już w najlepszym stanie...
Obrazek

Silniczek jak narazie suchy i z tego sie cieszę. Ostatnio jeszcze kupiłem uszczelniacz wybieraka, ale nie miałem dostępu do kanału i jak narazie czeka na wymianę. Za miesiąc zrzucam mise olejowa, prawdopodobnie kupuje drugą, i wtedy Też zaleje odpowiedni olej do silnika.
Po wymianie świec, silnik trochę przestał szarpać na gazie, więc kolejny mały plus, za jakiś czas przyjadę się do gazownika w celu diagnozy z tym szarpaniem.
Na liczniku strzeliło 212tyś. Spalanie po regulacji zapłonu wynosi odpowiednio 6l pb i 7 lpg na 100 km co według mnie jest dobrym wynikiem zwarzajac na skrzynie DKG , która występuje w 1.0.
Powoli zbliża się wymiana rolki napinacza paska klinowego, bo trochę zaczyna szumieć.
Ogólnie przez czas, jakim jeżdżę polo nie miałem z nim żadnych droższych napraw, i myślę, że dalej będzie mi tak służyć.
Decyzja podjęta, polo zostaje na pewno u mnie w tym sezonie, więc lecimy dalej z planami! <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->

Po feriach i naprawach trzeba wreszcie zrobić porządek w swoim miejscu pracy. No i co by polo spędzało czas w czystości, więc posprzątałem garaż <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->

Obrazek

PS. Chciałem wystartować w konkursie polo miesiąca, ale napotkałem problem, bo każdy hosting ma ograniczony rozmiar zdjęcia do np 6mb, a moje zdjęcia mają prawie 12... Poleci ktoś hosting, żebym mógł wrzucić te zdjęcia z minaturkami?

Jeśli macie jakieś sugestie, co mógłbym zrobić w polo to zapraszam do dyskusji <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2017, 0:23 przez kuba90876, łącznie zmieniany 1 raz.
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Sorki za ppp :P

Ostatnio z nudów postanowiłem trochę odświeżyć zawieszenie na lato, bo było już w trochę słabym stanie wizualnym...
Oto zdjęcie efektu, na żywo wygląda dużo lepiej :)
Obrazek

Odnowilem też polerke pokrywy zaworów i ciągle myślę nad tym, żeby trochę ogarnąć pod maską...

Jeszcze chwila i sezon uznam za rozpoczęty, wtedy zaczną się jakieś modyfikacje, bo będzie stały przypływ gotówki :)
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Cóż tu dużo pisać, wpadł zawias i felgi, pomalowane na biało. Całkiem fajny kontrast się zrobił, i jakby felga wyglądała na większą :) Sezon 2016 uważam za rozpoczęty! :D Jedno malutkie zdjęcie ;)
Obrazek
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Przyszła pora coś tu napisać. W polo teraz trochę zainwestowalem. Mianowicie wymieniłem skrzynie biegów, bo w poprzedniej skończyło się łożysko wałka głównego. Teraz siedzi skrzynia z lupo 1.4 16V O oznaczeniu CWX, co jak dla mnie jest całkiem na plus. Wymieniłem skrzynie, uszczelniacz wybieraka, półosi, Nowy olej w skrzyni. Całość wyszła około 700 zł. Wymieniłem też uszczelkę pod głowicą. Miałem to robić po kosztach, ale jak zawsze pojechałem po całości :D została zrobiona regeneracja głowicy, Nowe uszczelniacze na zaworach, planowanie i sprawdzanie szczelności głowicy, uszczelka kolektora ssacego, uszczelka kolektora wydechowego, Nowe szpilki głowicy, uszczelka pod pokrywę zaworów, Nowy pasek rozrządu i napinacz, olej+filtr, płyn chłodzący i pewnie kilka innych drobnostek. Wcześniej wymieniłem krociec wodny i korek zbiorniczka wyrównawczego. Tutaj wydałem bodajże około 700-800 zł. Wszystko robiłem sam, więc na robociznie zaoszczędzilem 750 zł, z czego jestem zadowolony i zarazem dumny z siebie, że nie dałem zarobić mechanikowi :grin:
A teraz gorsza wiadomość. Moja cierpliwość do pololota już się skończyła, także na 80% polo idzie na sprzedaż. Wiem, że teraz wszystko zrobiłem, ale będę szukał innego samochodu, a polo pewnie posłuży przyszłemu właścicielowi długo i bezproblemowo :) Pewnie niedługo pojawi się temat w dziale sprzedam ;)
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Witam wszystkich, po dlugiej przerwie w temacie, trzeba coś napisać. Polo ma się dobrze, nic szczególnego się nie dzieje. Tankuje gaz, i nabijam kilometry :) Aktualnie na liczniku styknie 237K km. Na nowy sezon wpadło nowe koło z rantem w polerce. 15/7 Cali, et 38. Rotor pomalowany w kolor złoty z palety subaru.
Na to założone są 2x 175/55 i 2x195/45. Z ostatnich napraw to wymienione klocki hamulcowe przód, tuleje wahacze, prawa końcówka kierownicza i inne jakieś drobnostki. Tyle z ogólnych informacji, teraz pora przejść do konkretów. Polo w okresie letnim (lipiec-wrzesień) idzie na sprzedaż. Ile mogę za nią zawołać PLN, żeby cena była uczciwa i zarazem nie zbyt wysoka, ale Też nie za niska? A może ktoś z forum byłby zainteresowany moim polo? Jeśli tak, to zapraszam na priv po wszelkie info o samochodzie ;)

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”