Błędy p0351 i p0352 POLO 6N2 1.4 MPI 60KM

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

f
fazx
Newbie
Newbie

Błędy p0351 i p0352 POLO 6N2 1.4 MPI 60KM

Post autor: fazx »

Witam, jestem nowy na forum, od niedawna jestem "szczęsliwym" posiadaczem VW Polo 6n2.
Jeśli podobny temat juz kiedyś był to przepraszam, nie potrafie go znaleźć, próbowałem przeróżnych tagów.

Otóż jakiś czas temu, podczas jechania za autobusem na 2 biegu pod górke, moje polo zaczłe "skakać", wyskoczył check engine i przy niskich obrotach cięzko nim było jechać. postanowiłem wówczas wymienić świece. gdy juz je kupiłem i wymieniłem łamiąc i wymieniajać przy tym cewke (nerwy) auto śmigało jak "talala" niestety chec nadal się świecił, więc postanowiłem dokupić sobie moduł bluetooth za30zł i sobie check usunąć. niestety check nadal sie pojawia i wskazuje dwa podobne błędy, mianowicie P0351 oraz P0352. Chcąc nie chcąc postanowiłem wymienić również przewody zapłonowe (wcześniej nie miałem pieniędzy) lecz po ich wymianie okazuje się,że i to na niewiele się zdało... czy ktoś z Was miał już wcześniej podobny problem? jak udało Wam sie go rozwiązać? szukałem w internetach ale nic pożytecznego nie znalazłem. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
f
fazx
Newbie
Newbie

Post autor: fazx »

Przepraszam za liczne błędy. Miałem bardzo ciężki dzień i mózg juz mi pada.
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kuba90876 »

Te błędy oznaczają wypadanie zapłonu na cylindrach... 351 jest od cylindra 1 i 4. Błąd 352 jest od cylindrów 2 i 3. Według mnie pada czujnik położenia wału, wałka rozrządu, cewka.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”