Tak producent nie przewidział możliwości demontażu wału korbowego jak i tłoków. Podpory wału z panewkami są tak zaprojektowane że po ich odkręceniu i ponownym zakręceniu jest wysoce prawdopodobne że blok może się odkształcić. Niestety inżynier dostał raczej nagrodę od księgowego za to że silnik jest jednorazowy. Smutne jest to coraz więcej takich patentów stosują w nowych autach. Elektroniczna ochrona komponentów to dopiero sq@#$@#%stwo w nowych nie przełożysz sobie części ot tak do innego bo vin nie będzie zgadzał i sterownik odmówi współpracy.
Witam.Posiadam VW Polo IV 9N3 2008 r. 1.4 TDI i mam pytanie dotyczące rozrządu.Auto było sprowadzane z Belgii i książka serwisowa jest naturalnie w tym języku.Dla tego typu aut, co ile przewidziana jest wymiana rozrządu? Jest to zakres km czy ilość lat?
Z góry dziękuje za pomoc
Witam, jestem świeżo upieczonym właścicielem Polo 9N3 1,6 16V 105KM i w związku z tym mam pytanie odnośnie rozrządu. Czy w tym silniku montowany jest łańcuch czy pasek rozrządu? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Witam Jestem posiadaczem VW Polo 9n3 rok 2008 1.4TDI 80KM 3 cylindry i w tym momencie mam przebieg 226 tyś co jaki okres robi się rozrząd pierwszy rozrząd co 90 tyś a potem co 60 tyś czy jak ? Kupiłem auto i nie ma nigdzie zaznaczone kiedy był robiony właśnie on dlatego pytam Pozdrawiam
Ja zawsze oglądam stan paska patrze na napinacz. Na nim jest wskaźnik napięcia paska a wiadomo że pasek z czasem się wydłuża i luzuje napinacz co widać na wskaźniku. Dodatkowo są datowniki na pompie i rolkach czasem na pasku.
Ma ktoś schemat rozrządu do polo 1.4 tdi 80KM 2008 rok ? Bo chciałbym sam sobie wymienić rozrząd chyba że nie da rady samemu i trzeba iść do mechanika bo jest coś skomplikowane także czekam na odpowiedz
Ostatnio zmieniony 27 mar 2017, 10:31 przez Dawidoo, łącznie zmieniany 1 raz.