[6n2] Nie działa centralny zamek "od środka"

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

X
Xenon.
Newbie
Newbie

[6n2] Nie działa centralny zamek "od środka"

Post autor: Xenon. »

Witam, kupiłem niedawno polówkę 6n2 i od samego początku nie mogłem zamknąć zamka centralnego za pomocą przycisków na drzwiach. Elektryk powiedział, że pompka do wymiany. Dzisiaj postanowiłem ją otworzyć i zobaczyć w czym jest problem. Moim oczom ukazał się mostek zalutowany przez innego "elektronika". Również ciekawi mnie ten kabelek biało-zielony, on raczej nie jest w oryginale.

Obrazek
Obrazek

//edit: Biało-zielony to poprowadzona ścieżka, widać tamta jest uszkodzona.
//edit2: Ten mostek z czerwonym kolorem to piny 8 i 4, po rozłączeniu auto się nie otwiera lecz tylko zamyka.

Jakie są jeszcze inne możliwości, że nie działa mi sterowanie z wewnątrz auta? Gdy wcisnę przycisk do otworzenia, przygasa lekko światło w aucie ale nic więcej się nie dzieje.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2017, 17:10 przez Xenon., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

W tym temacie masz zdjęcia elektroniki pompki.: http://vwpoloklub.pl/forum/index.php/to ... #msg651738

Tam jest 6n ale może płyta podobna do twojej  ::)
X
Xenon.
Newbie
Newbie

A to akurat widziałem, różni się niestety :P Co do całego problemu, sprawdzałem przełącznik i elektronikę w drzwiach. Wszystko jest cacy, lecz dalej nie mogę zamknąć auta od środka :/ Jak tam dalej jest? Kable bezpośrednio z drzwi idą do pompki (chodzi mi o kabelki od przełącznika w drzwiach) czy jeszcze "zahaczają" o coś?
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Więcej nie pomogę. U mnie nie ma pompki gdyż centralny jest na siłownikach elektrycznych.
X
Xenon.
Newbie
Newbie

@^ Dzięki za chęci :D
Dzisiaj odkryłem coś dziwnego, w jakiś sposób zaczął działać przycisk od otwierania auta. Lecz zamiast je otwierać, zamyka.
Nie mam pojęcia co się stało :D Co do mojego poprzedniego pytania, ktoś wie coś na ten temat?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”