[86c2f] Brak światła przeciwmgłowego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
bebsztyk
Newbie
Newbie

[86c2f] Brak światła przeciwmgłowego

Post autor: bebsztyk »

Na wstępie chciałbym się przywitać, ponieważ na forum jestem nowy, w niedługim czasie stanę się posiadaczem polówki z 94 roku z silnikiem 1.05 w wersji wyposażeniowej Fantasy chociaż nie jestem na 100% pewny tego. Zakładam temat w elektryce, ponieważ oglądając samochód zwróciłem uwagę na brak światła przeciwmgłowego. W miejscu gdzie powinien być włącznik jest obecnie zaślepka. Poniżej wrzucę zdjęcia konsoli, znalazłem na forum że niektóre polówki w wersjach 86c nie posiadały wiązki instalacji pod światło przecimgłowe a w miejscu żarówki była zaślepka. Nie wiem jak jest w lampie gdyż nie miałem okazji rozbierania jej. Czy ktoś z  was miał taki sam problem ? Zastanawia mnie jak to wygląda na SKP, niby wujek nie miał problemów z przeglądami ale to pewnie zależy tylko od diagnosty. Pozdrawiam bebsztyk

ps. za ewentualne błędy w nazwie tematu itd z góry serdecznie przepraszam :)

https://zapodaj.net/d326f78df0240.jpg.html
https://zapodaj.net/3f9b0f676f493.jpg.html
Ostatnio zmieniony 06 mar 2017, 17:57 przez bebsztyk, łącznie zmieniany 1 raz.
m
mufas007
Newbie
Newbie

Post autor: mufas007 »

No to na początek zobacz jak jest w lampie. Jeżeli w lampie jest żarówka i dochodzi instalacja to wyjmij zaślepki z deski i zobacz czy jest pod nimi jakaś kostka. Może wtedy wystarczy tylko dokupić włącznik i wszystko będzie śmigać. Patrząc na lampę to wg mnie żarówka powinna być.  Aczkolwiek samo w sobie dziwne jest że nie ma światła przeciwmgłowego;o Może ktoś kiedyś wymieniał panel środkowy lub coś takiego. A jeżeli faktycznie nie ma instalacji ani nic to nic trudnego podłączyć sobie taką lampkę:) Zajrzyj jeszcze do skrzynki bezpieczników czy jest tam bezpiecznik od przeciwmgłowego.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2017, 12:07 przez mufas007, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Odpowiadając na wątpliwość czy jest to wersja FANTASY, to lakier nadwozia wskazuje, że nie. Ale porównaj sobie z opisem poniżej:

http://www.vwpolo-info.de/Sondermodelle ... 2f/Fantasy
Awatar użytkownika
bebsztyk
Newbie
Newbie

Post autor: bebsztyk »

Dzięki za odpowiedź, w przyszłym tygodniu prawdopodobnie rozwiążę domysły czy jest żarówka czy nie. A jeżeli chodzi o wersje to przeglądałem ostatnio tą stronę który link wstawił adek1983 i stwierdzam ze na 99% to style & prego :). Wrzucając vin na google wyskakują mi holenderskie raporty.

Edit. 02.04

Sprawdziłem lampę z tylu i w miejscu żarówki jest zaślepka.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2017, 20:49 przez bebsztyk, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”