[9N] - czujnik temperatury zewnętrznej - lokalizacja

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
azazello86
Newbie
Newbie

[9N] - czujnik temperatury zewnętrznej - lokalizacja

Post autor: azazello86 »

Witam.
Mam problem z czujnikiem temperatury zewnętrznej, który pomimo ocieplenia sie klimatu dalej twierdz,i że jest sroga zima :)Z tego co wiem, jeżeli temp. zewnętrzna wg. czujnika jest poniżej -4 to klima nie odpali (ewentualnie tylko nadmuch na szybę). Chciałbym się do niego dostać i sprawdzić styki/ewentualnie wymienić. Gdzie go mogę szukać  w samochodzie? Ewentualnie może ktoś ma dane na temat charakterystyki jego pracy?
Ostatnio zmieniony 28 lut 2017, 14:56 przez azazello86, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andy77
Newbie
Newbie

Post autor: Andy77 »

U mnie jest podobny problem. Cały czas mi grzeje. Chłodzi jedynie na 0. Ciężko jest ustawić temperaturę. Mechanik mi powiedział że to nie czujnik tylko mechanizm ustawiania temperatury, tj. pokrętło. Ja sądzę że to czujnik, zwłaszcza że po jakiejś godzinie kręcenia ustawi się.
Andy77
Awatar użytkownika
Andy77
Newbie
Newbie

Post autor: Andy77 »

Z tego co udało mi się wyczytać znajduje się pod lewym reflektorem w zderzaku i kosztuje od 10 zł w zwyż. Ja najpierw udaj się do autoryzowanego serwisu klimatyzacji i sprawdzę czy to rzeczywiście czujnik.
Andy77
Awatar użytkownika
Nemesis
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Nemesis »

Zerknij w kratkę w zderzaku koło światła przeciwmgielnego. Zobaczysz czujnik gołym okiem.
Awatar użytkownika
Game Over
Newbie
Newbie

Post autor: Game Over »

Dokładna lokalizacja czujnika to lewa kratka jak było napisane wyżej po zdemontowaniu czujnik znajduje się po lewej stronie w takim ala okrągłym uchwycie nie trudno go zauważyć :) jak coś jutro mogę podesłać zdjęcia gdzie i jak dokładnie wygląda :)
GameOver
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”