[9N3] Aktywacja funkcji dodatkowych w Polo IV 1.2

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Minimarek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Minimarek »

[quote=""IreuN""]
Swoją drogą, czy klimatyzacja CLIMAtic nie powinna być wpisana w tym wyposażeniu dodatkowym (chodzi mi o kody na naklejce), tak samo elektryczne szyby, wszystkie tak mam a nigdzie o tym nie ma ani słowa..[/quote]

Na naklejce znajduje się tylko kilka kodów wyposażenia. Aby uzyskać wszystkie musisz poszukać pod hasłem rozkodowanie VIN, ja mój mam rozkodowany, kodów mam grubo ponad 100 i mam dokładne informację co miałem oryginalnie, a czego nie miałem.
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

No to masz wersję TRENDLINE a to nie jest wersja podstawowa (jak Basic).
Szkoda że na początku o tym nie napisałeś bo nie potrzebnie tu debatujemy.
Jedź do kogoś z komputerem i niech zobaczy czy da się uruchomić u Ciebie funkcję zamykania drzwi po ruszeniu,sam jestem ciekaw czy się uda. No i daj znać.
I
IreuN
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: IreuN »

Na początku napisałem, Że mam TRENDLINE, ale nie mam np regulacji wysokości foteli czy tez reflektorów przeciwmgłowych przednich ani lampek z tyłu. A to chyba było w TRENDLINE, przynajmniej na tej stronie są te bajery wypisane: http://www.berdychowski.com.pl/osobowe/ ... 1-polo.htm
I
IreuN
Raczkujący
Raczkujący

@danielzy: Wczoraj wypróbowałem mój kabel, bo doszedł z Chin i aktywowałem tą fukncję, działa jak należy. :D
Awatar użytkownika
danielzy
Początkujący
Początkujący

Post autor: danielzy »

Witam,No to Elegancko,fajnie że się udało. Teraz musisz popracować nad dokładką tempomatu i komputera jak nie masz. Ja sam tych bajerów nie mam,był nawet plan to dołożyć ale jakoś mi się odechciało.
I
IreuN
Raczkujący
Raczkujący

Tylko taki mindfuck trochę, napisałes, że da się to włączyć jeśli centralny jest oryginalny. Właczyłem, czyli wychodzi, że jest oryginalny. Z drugiej natomiast strony, niby z oryginalnym centralnym nie ma mozliwości zamykania szyb po zamknieciu drzwi - a to też działa! :grin:

Podsumowując, z VCDSa wyszło, że mam takie moduły:

Kod: Zaznacz cały

Address 09: Cent. Elect.    Part No: 6Q1 937 049 F
Address 46: Central Conv.   Part No: 6Q0 959 433 H
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

6Q0 959 433 H
Czyli masz moduł komfortu bez obsługi pilota. Moduł komfortu jest, więc pozwala zamknąć drzwi po przekroczeniu prędkości, jednak sam "zdalny centralny zamek" masz dokładany, tyle że za pewne na oryginalnych siłownikach zamków.

Pozdrawiam
I
IreuN
Raczkujący
Raczkujący

Oki, już wszystko rozumię i faktycznie, pilot razem z alarmem jest dokładany. :)

Dziękuję i pozdrawiam :)
k
krzysztof6512
Newbie
Newbie

Post autor: krzysztof6512 »

Możesz zmienić siłę wspomagania kierownicy.
I
IreuN
Raczkujący
Raczkujący

Pewien jesteś? Kiedyś próbowałem i, że tak powiem nie czułem różnicy. Podaj więcej info..

Gość ma rację, da się zmienić siłę wspomagania kierownicy kodowaniem. Sterownik 44, kodowanie, druga cyfra od końca. ;)
Ostatnio zmieniony 22 cze 2017, 15:33 przez IreuN, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”