Polo 6n układ chłodzenia, zimne powietrze

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
subject1
Newbie
Newbie

Polo 6n układ chłodzenia, zimne powietrze

Post autor: subject1 »

Witam,

Jakiś miesiąc temu jak jechałem do pracy auto zaczęło się grzać na trasie (autostrada) puściłem na full ciepły nawiew i temperatura spadła. W ten sam dzień jak wracałem z pracy znowu skoczyła temperatura ale z nawiewu leciało lodowate powietrze (węże od chłodnicy cieple). Zapaliła się kontrolka i bardzo dużo płynu uleciało. Jak odkręcałem korek od zbiornika z płynem było mnóstwo pary (był wtedy bardzo duży mróz). Dolałem płyn i co chwilę musiałem się zatrzymywać, żeby nie przegrzać auta. Po trzecim postoju (za każdym razem czekałem kilkanaście minut aż spadnie temperatura)nagle leciało gorące powietrze i temperatura spadła i normalnie dojechałem do domu.  Później kilka dni jechałem po mieście i raz leciało zimne a raz ciepłe powietrze ale wskazówka zatrzymywała się na 90 stopniach. Od tygodnia leci już tylko zimne powietrze (zawsze) ale woda mi się nie zagrzewa, wczoraj wracałem autostradą i max 90 stopni było. Dość dziwnym objawem jest to, że ta wskazówka od temperatury w oczach się podnosi do 90 stopni w zasadzie już po kilku km jazdy. Ktoś pomoże w diagnozie? nagrzewnica?
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”