Witam. Około miesiąca temu kupilem Polo Varianta (6KV5) z 1997r. Wszystko fajnie jednak przed wczoraj strzeliła mi łopatka i nie mogę zamykać auta od zewnątrz. Auto było u mechanika i sama klamka z wkładką nie jest dostępna do kupienia na internecie, a próba naprawy wkładki przez mechanika zakończyła się fiaskiem. Stąd moje pytanie czy do mojego zamka jest jakiś zamiennik może od innego modelu aut z grupy VAG? Przeszukałem nawet okoliczne "szroty" w poszukiwaniu klamki z wkładką do mojego auta jednak bezskutecznie.
Witam,
kilka la temu miałem podobną sytuację z pękniętą łopatką i dokupiłem ją samą w sklepie. Na necie są same łopatki do polo ewentualne do cordoby gdyż to są te same modele
Witam.Posiadam też polówkę 6n wariant 1998.Padła mi klamka od strony pasażera,wiosełko.Potrzebne do warianta najdłuższe.Wkładki są na wiosełko z haczykiem i na zasuwkę.Wkładkę i wiosełko kupisz na allegro.Naprawa jest prosta wyjmujesz klamkę ,usuwasz wiosełko i wkładkę uszkodzoną razem z kluczykiem.Montaz w odwrotnej kolejności.Co był za mechanik że nie potrafił się uporać z takim drobiazgiem.