Polo Variant 6KV5 1997r Problem z wkładką w zamku.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krufever
Newbie
Newbie

Polo Variant 6KV5 1997r Problem z wkładką w zamku.

Post autor: krufever »

Witam. Około miesiąca temu kupilem Polo Varianta (6KV5) z 1997r. Wszystko fajnie jednak przed wczoraj strzeliła mi łopatka i nie mogę zamykać auta od zewnątrz. Auto było u mechanika i sama klamka z wkładką nie jest dostępna do kupienia na internecie, a próba naprawy wkładki przez mechanika zakończyła się fiaskiem. Stąd moje pytanie czy do mojego zamka jest jakiś zamiennik może od innego modelu aut z grupy VAG? Przeszukałem nawet okoliczne "szroty" w poszukiwaniu klamki z wkładką do mojego auta jednak bezskutecznie.
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

Witam,
kilka la temu miałem podobną sytuację z pękniętą łopatką i dokupiłem ją  samą w sklepie. Na necie są same łopatki do polo ewentualne do cordoby gdyż to są te same modele

pozdro
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
Doc
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Doc »

Nie polecam kupowania zamiennika na allegro przy zakładaniu lubi się coś ukruszyć. Warto dołożyć kilka zł więcej i kupić w oryginale.
h
henryk 10
Początkujący
Początkujący

Post autor: henryk 10 »

Witam.Posiadam też polówkę 6n wariant 1998.Padła mi klamka od strony pasażera,wiosełko.Potrzebne do warianta najdłuższe.Wkładki są na wiosełko z haczykiem i na zasuwkę.Wkładkę i wiosełko kupisz na allegro.Naprawa jest prosta wyjmujesz klamkę ,usuwasz wiosełko i wkładkę uszkodzoną razem z kluczykiem.Montaz w odwrotnej kolejności.Co był za mechanik że nie potrafił się uporać z takim drobiazgiem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”