Kupiłem sobie Polo 90r 86C i poprzedni właściciel twierdzi że jeszcze poprzedni właściciel zmieniał silnik i skrzynie. W oryginale był 1.0 i 4ro biegowa skrzynia a teraz skrzynie jest 5cio biegowa (wsteczny wciskasz i tak jak jedynka) a silnik niby 1.3. Czy możecie po zdjęciach stwierdzić czy faktycznie jest to 1.3? (W razie czego mogę dorobić więcej zdjęć) Ewentualnie gdzie szukać oznaczenia na silniku.
I teraz kolejne pytania. Czujnik niebieski temp jest pod rozdzielaczem tak (niebieskie kółko)? Bo na przewodach z płynem które idą dalej w silnik też mam niebieski czujnik (czerwone kółko) i był oderwany jeden przewodzik. Po podłączeniu przewodu słyszę że załącza mi jakiś przekaźnik( od czego?). W okolicach białego kółka mam niepodłączoną białą kostkę 2pinowa. Kolejne pytanie. Jest to Mono-motronic, mono jetronic czy jeszcze inne ustrojstwo? Co do pomiarów czujnika temp to nie moge znaleźć (przynajmniej na forum) tabeli z wartościami rezystancji (w goglach tego pełno ale czy akurat do polo?) Silnik jak zimny to chodzi tragicznie (krztusi się dusi itp) jak się nagrzeje to chodzi normalnie więc podejrzewam czujnik temp ewentualnie krokowca( bo chyba powinien na "ssaniu" delikatnie otwierać przepustnice?) Czy jest to tzw TPS od tego? Ma ktoś może książkę sam naprawiam do tych polo? mail mufas007@o2.pl
Fotki

Wyczytalem na jakiejs stronie z czesciami do polo ze czujnik powinien miec 2kiloomy domyslam sie ze w temp pokojowej