abs ma humory [6n]

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
hux
Newbie
Newbie

abs ma humory [6n]

Post autor: hux »

pacjent-polo 6n 3drzwiowe
co się dzieje? raz świeci mu się abs, raz nie, można przejechać 50km bez problemu, ale wracając już będzie się świecił (a ostatnio zafundowałem sobie 100coś km z przystankami po drodze i ani razu się nie zapalił). Można zapalić, przestawić go. Wyjść się odlać, wrócić i abs się zaświeci. Szukam prawidłowości czy świeci się w zależności od temperatury, wilgotności, czy zaśnieżenia auta, ale narzazie nic nie znalazłem. Moja teoria to luźny sensor bądź oblodzenie, ale na razie nie mam na to żadnych dowodów
Awatar użytkownika
kosek
Newbie
Newbie

Post autor: kosek »

Mam podobnie w 6n2, z tego co zauważyłem to nie świeci się kiedy jest zimno, z tego co pamiętam to jakiś czas temu po podłączeniu do kompa pokazało jakiś błąd z pompą hamulcową, ale nie zagłębiałem się jeszcze w ten temat.
Awatar użytkownika
nick
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: nick »

Panowie..
Po pierwsze temat przerabiany już nie raz - opcja "szukaj"
1. podłączenie pod kompa, odczytanie błędów jeśli są
2. posprawdzanie przewodów, czujników
3. ewentualnie wyczyścić, czujniki na każdym z kół i obowiązkowo koronki przelecieć papierem ściernym, jeśli już nie zardzewiały na amen..
to na początek..

p.s. miałem taki problem, iż zawsze zapalał się abs kiedy ktoś siadał na tylną kanapę - wina przygnieciony kabel czujnika są w 6N2 pod siedziskiem tylnej kanapy, kabel przełożony inaczej i problem zniknął, a komp pokazywał uszkodzony czujnik tylnego koła już chciałem wymieniać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”