Witam posiadam vw polo 6n2 1.4 2001r i pytanie czy ktoś posiada taką polówke w gazie jak to chodzi i jakie robicie km na całej butli bo na benzynie pali mi w granicach 7-8 l na 100km
Latam, 1.0 LPG butla w kole zapasowym spalanie od 6,5 latem do 8 zimą lpg. Na jednej butli robię 400 km. W swojej polówie zmieścisz taką samą butle to może 400 km zrobisz
Jeśli masz silnik 1,4 AUD (MPI), to mogę Ci powiedzieć, że silnik nie ma problemu z gazem. Spalanie u mnie to trasa około 6,5 do 8 zależy jak cisnę. W około komina to 7,7- 8.5 na krótkich trasach i sporadyczne przeloty do 100 km na trasie.
Jeśli będziesz zakładała gaz do swojego poszukaj dobrego zakładu - lepiej omijać "pana Józia" - więcej problemów niż to warte. Instalacja będzie Cię kosztować około 2000 - 2200 w zależności od użytych części.
1.0 auc 2000 rok gaz STAG qbox butla 34L w kole (wystaje trochę bo była i tak za duża ale zależało mi na każdym litrze) nie ważne JAK jeżdżę (cisnę czy powoli)po mieście zawsze zrobię 330km i nic więcej. Na trasie raczej nie ma większej różnicy natomiast zrobię czasem więcej np. 370 km ale to rzadkość.