[6n] słabe ogrzewanie na przednią szybę

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krzychu9412
Raczkujący
Raczkujący

[6n] słabe ogrzewanie na przednią szybę

Post autor: krzychu9412 »

Witam. Mam problem z moim Polo jak w temacie. Filtr Kabinowy wymieniony co może jeszcze być przyczyną? Gdy dam na 4 bieg dmuchawy słabo dmucha :-( Wszystkie biegi dmuchają coraz bardziej czyli jest okey tylko to i tak słabo. Zauważyłem gdy rano jechałem do pracy że część pasażera szybciej wyschła niż kierowcy :(
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Hmm przyczyn może być nawet sporo. Ale sprawdź czy linka od wyboru sterowania gdzie ma lecieć powietrze nie poluzowała się.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
k
krzychu9412
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzychu9412 »

rozumię że mam wyciągnąć panel środkowy i tam zobaczyć tak?
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Tak sprawdź sobie czy linki są napięte i czy dobrze się reguluje. A jeśli to nic nie da to może oznaczać, że do wymiany jest dmuchawa. Po prostu leciwa jest i już stojan z wirnikiem tak dobrze nie współgra. Ale łatwo można znaleźć używki więc nie powinieneś mieć problemu.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
c
ceem
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: ceem »

Witam, nie chce pisać nowego wątku gdyż mam podobny problem, a mianowicie gdy nadmuch jest na przednią szybę to szybciej odmraża bądź wysycha mi strona pasażera oraz środek a moja strona bardzo słabo. Jak dzisiaj dotykałem na 4 biegu nawiewu na szybę to od strony pasażera i środek daje najmocniej a moja strona tak jakbym dał na pierwszy bieg, czyli ledwo. Dodam, że pozostałe kratki nawiewowe mam pozamykane.
6n 1.0 97r

lampy do salonu
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”