W ostatnim tygodniu się przedstawiłem, więc nadszedł czas zaprezentować swoją Polóweczkę.
Tak więc. Jest to rocznik '82, silniczek raczej 1.0 jeszcze nie znalazłem kodu silnika a jestem w trakcie wyrabiania nowych dokumentów.
Samochód ma na liczniku 65 tyś km. i miał tylko jednego właściciela.
Od 10 lat stał w garażu a od 1,5 roku stał na dworze.
Żeby było śmiesznie, hamulce(razem z ręcznym) działają na 100% a samochód toczy się jak byłby z papieru, nic nie zastało się.
Wahacze gumy itp wszystko jak z fabryki, nic nie pordzewiałe jedynie tylne tuleje trochę poparciały i uchwyty gumowe wydechu.
Podłoga, kielichy progi są w stanie znakomitym, są małe dziury przy szybie tylnym nadkolu(ktoś coś tam szpachlował) i drzwiach przednich.
Jedynym elementem który kwalifikuje się do natychmiastowego spawania jest komora do akumulatora, ktoś przeładował aku, kwas swoje zrobił...

Wnętrze.... chymm swoje zrobił okres postoju, sparciałe uszczelki, dywan zagrzybiały nadawał sie jedynie do śmieci, klamki pourywane.. itd itd.
Tak wiec najwięcej roboty będę miał ze środkiem, dla ego nawet fotek nie robiłem bo wstyd

Co będę chciał robić, najpierw doprowadzić go do stanu używalności.
Tu pare fotek.
Jeszcze przed zakupem

A tu już u mnie po pierwszym myciu.

Teraz mam pytania.
Gdzie mogę kupić dywan/wykładzinę całą, może ktoś ma na zbyciu, chętnie odkupię.
Uszczelki drzwi, da rade jakieś oryginały czy tylko chińske zamienniki, czy mogę prosic o jakieś namiary.
No i klamki, jakie najlepiej.
Pozdrawiam Michał.
Dla rozjaśnienia tematu
Model: VW POLO 86c
Rok produkcji: 1982
Liczba furtek: 3
Silnik: 1.0 GL
Kolor: Niebieski
Koła: zwykłe stalówki 13'
Wyposażenie:
Ma ogrzewanie i radio

Przeprowadzone zmiany: