[9N] Jaki akumulator

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

też się tak źle wypowiadałem na temat futury, z racji tego że sąsiedzi mieli z nią kosmiczne problemy w zimie...
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

Dla tego wczoraj kupiłem vartę 74Ah750 i nie żałuję choć był mały problem z montażem. Ciekawe jak będzie się sprawował :)
Awatar użytkownika
duczmal
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: duczmal »

bierz tą centrę Future 53AH, mam ja juz ponad rok i nigdy nie ładowałem a słucham dość głosno muzyki + mam wzmacniacz alpine 2x 45W ( BOSCH ma to samo w środku co CENTRA FUTURA :)
Obrazek
FUCK THE MAINSTREAM
p
pmakar
Newbie
Newbie

Post autor: pmakar »

Kupiłem ostatnio Bosha s5 (74 Ah). Autko stoi cały tydzień na mrozie, jeżdżę tylko w weekendy, ale za to długie trasy i jest ok - póki co pali za dotknięciem. Polecam
r
riki00
Newbie
Newbie

Post autor: riki00 »

Ostatnio kupiłem akumulator BOSCH GIGAWATT 12V 45Ah 400A, mechanik mi polecił i jest spoko,nie ma problemów i normalnie odpala (mimo dużych mrozów), polecam.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Z akumualtorami jest loteria. Ojciec dziewczyny reklamowal po paru miesiacach juz akumulator Centra futura. Bosch silver jemu wytrzymal 2.5 roku, a mi 6 lat.
Gigawatt mi tez polecali, to jest ekonomiczna wersja Boscha przez boscha. Zdania sa podzielone a wiele zalezy od swiezosci akumulatora albo jego konserwacji w sklepie.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Z akumulatorem jest jak z oponami. Patrz na datę produkcji. Można kupić nowy/stary akumulator.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

o ile w przypadku opon sprawdzisz to, to w przypadku akumualtora nie jest to takie proste. Trzeba wczesniej napisac maila do producenta, albo myszkowac w necie. W kilk u sklpeach jak w miescie bylem to nikt mi nie potrafil ze sprzedjacych podac daty zalania aku.

Wiec jesli nie mozna poznac daty, to zakup to loteria. W ogole to loteria. Varta opatentowala technologie PowerCell, ktora stosuje Bosch. Bosch na swojejs tronie tez reklamuje w swoich aku tą technoligie, ale juuz bez znaczka R czy C.
r
radrey
Newbie
Newbie

Post autor: radrey »

Czas na wymianę akumulatora (zeszłej zimy były już z nim problemy). Coś mi się wydaje że to co mam pod maską to chyba za dużo...Polo 9N 1.4 75km silnik AUA. Pod maską mam aku 60A/280A. Możecie mi powiedzieć jakiej mocy aku będzie do mojego auta odpowiedni? Znalazłem 65A w dobrej cenie, ale boję się że to ciut za dużo. Z góry dzięki za sugestie.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

W jakim sensie za dużo?

Jeśli chodzi Ci o "niedoładowanie" to się tym nie przejmuj. Wsadź największy jaki zmieści Ci się do obudowy z uwzględnieniem ekonomiki zakupu.
Awatar użytkownika
camb
Newbie
Newbie

Post autor: camb »

Witam
Odświeżam temat :)
Jaki polecacie akumulator do Polo 9N 2003r. 1.9TDI.
Będzie pasował ten?:
http://allegro.pl/akumulator-bosch-s4-5 ... 35489.html
Z góry dzięki za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2016, 22:57 przez camb, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nemesis
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Nemesis »

Do 1.9TDI podlinkowany akumulator będzie zdecydowanie za słaby. Seryjnie montowany jest dużo mocniejszy.
Ja 2 lata temu kupiłem poniższy akumulator i odpukać zero problemów z odpalaniem. Nawet w mrozy. Do tego 3 lata gwarancji.
http://allegro.pl/akumulator-hertz-12v7 ... 93175.html
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

1.9tdi to chociaż 72Ah 680A i w zimę nie ma strachu z zapalaniem, nawet przy -26 ;)
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
camb
Newbie
Newbie

Akurat auto trzymam na dworze. Ten Hertz trochę jest drogi ale dzięki za rady :)
Awatar użytkownika
camb
Newbie
Newbie

A jednak zdecydowałem się na akumulator Hertz ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”