bierz tą centrę Future 53AH, mam ja juz ponad rok i nigdy nie ładowałem a słucham dość głosno muzyki + mam wzmacniacz alpine 2x 45W ( BOSCH ma to samo w środku co CENTRA FUTURA
Kupiłem ostatnio Bosha s5 (74 Ah). Autko stoi cały tydzień na mrozie, jeżdżę tylko w weekendy, ale za to długie trasy i jest ok - póki co pali za dotknięciem. Polecam
Ostatnio kupiłem akumulator BOSCH GIGAWATT 12V 45Ah 400A, mechanik mi polecił i jest spoko,nie ma problemów i normalnie odpala (mimo dużych mrozów), polecam.
Z akumualtorami jest loteria. Ojciec dziewczyny reklamowal po paru miesiacach juz akumulator Centra futura. Bosch silver jemu wytrzymal 2.5 roku, a mi 6 lat.
Gigawatt mi tez polecali, to jest ekonomiczna wersja Boscha przez boscha. Zdania sa podzielone a wiele zalezy od swiezosci akumulatora albo jego konserwacji w sklepie.
o ile w przypadku opon sprawdzisz to, to w przypadku akumualtora nie jest to takie proste. Trzeba wczesniej napisac maila do producenta, albo myszkowac w necie. W kilk u sklpeach jak w miescie bylem to nikt mi nie potrafil ze sprzedjacych podac daty zalania aku.
Wiec jesli nie mozna poznac daty, to zakup to loteria. W ogole to loteria. Varta opatentowala technologie PowerCell, ktora stosuje Bosch. Bosch na swojejs tronie tez reklamuje w swoich aku tą technoligie, ale juuz bez znaczka R czy C.
Czas na wymianę akumulatora (zeszłej zimy były już z nim problemy). Coś mi się wydaje że to co mam pod maską to chyba za dużo...Polo 9N 1.4 75km silnik AUA. Pod maską mam aku 60A/280A. Możecie mi powiedzieć jakiej mocy aku będzie do mojego auta odpowiedni? Znalazłem 65A w dobrej cenie, ale boję się że to ciut za dużo. Z góry dzięki za sugestie.
Do 1.9TDI podlinkowany akumulator będzie zdecydowanie za słaby. Seryjnie montowany jest dużo mocniejszy.
Ja 2 lata temu kupiłem poniższy akumulator i odpukać zero problemów z odpalaniem. Nawet w mrozy. Do tego 3 lata gwarancji. http://allegro.pl/akumulator-hertz-12v7 ... 93175.html