[6N] centralny zamek montaż prętów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lukaszm
Newbie
Newbie

[6N] centralny zamek montaż prętów

Post autor: lukaszm »

Cześć,

Zakupiłem centralny zamek tego producenta: PHANTOM PHGR-938 http://ovh.nowyelektronik.pl/index.php? ... er=product
Niestety po kilku dniach używania okazało się, że drzwi potrafią się same otworzyć wystarczyło uderzyć w drzwi oraz pojawił się problem z zamykaniem, gdyż zamek odbijał. Aktualnie rozłączyłem wszystko i chciałbym się Was poradzić w jaki sposób i w którym miejscu przyczepialiście pręt siłownika do pręta ryglującego? Ja wcześniej skręciłem pręty na samej górze tak jak to zaznaczyłem na zdjęciu ale odnoszę wrażenie że w przypadku jeżdżenia drogami ze sporą ilością zakrętów gdzieś te pręty się blokowały i w efekcie trzeba było czasem nimi pokręcić żeby zamknąć auto. Z góry dzięki za wskazówki bo weekend tuż tuż a pasowałoby to ogarnąć przed zimą.

zdjęcie drzwi: https://zapodaj.net/91d0679cbde85.png.html

przy okazji chciałbym zapytać w którym miejscu umieszczacie siłownik w drzwiach tylnych bo wydaje mi się, że w przypadku drzwi tylnych należy podłączyć kable do siłownika odwrotnie niż w przednich. Z góry dzięki za info.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2016, 21:37 przez lukaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
h
henio 123
Newbie
Newbie

Post autor: henio 123 »

Witam.W mojej polówce pręty w ten sposób .Rygiel zamka ustawiony tak jak by były zamknięte drzwi.Cięgło blokady wciśnięte do dołu.Siłownik ustawiony w dolnej pozycji .Łącznik siłownika skręcony z trzpieniem blokady jak najniżej .Siłowniki w tylnych drzwiach bez zmiany końcówek przewodów ,zamiana powoduje pulsacje siłowników i nie zamyka drzwi .Ważną  rzeczą jest ustawienie skoku siłowników master w przednich dzwiach.Przy dobrych ustawieniach ich obu powinny zamykać kluczem z jednej jak i z drugiej strony .Oczywiście na pilota w identyczny sposób.Siłowniki w tylnych drzwiach mocowane na tylnych ukośnych krawędziach wewnątrz drzwi.Po przyjrzeniu się temu zestawowi widzę że jest bardzo skromny jak za te pieniądze .Ja kupiłem na allegro  zestaw Aramis gdzie jest opcja sygnalizacji kierunkowskazami .
Ostatnio zmieniony 21 lis 2016, 22:34 przez henio 123, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”