Memoryrot Perleffekt by JuStIcE 2k14

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ko zack
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ko zack »

[quote=""JuStIcE""]Nr 1. Rurka od pompy wody. Ukruszyła się na samym końcu i trzeba było kupować nową. Tutaj ogromne podziękowania dla Bruczyka za pomoc w ogarnięciu tematu [/quote]
standard ;p

[quote=""JuStIcE""] pomimo tego, że rozrząd miał być nowy, to rolka napinacza już nie nadaje siedo użytku i trzeba ją wymienić.[/quote]
nigdy nie ufam na słowo. zawsze wymieniam ;p

siesze sie ze to auto żyje i ma sie coraz lepiej. w 2016 ustawimy sie do zdjęć jak przyjade derby do ślesina :)
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""ko zack""]nigdy nie ufam na słowo. zawsze wymieniam ;p[/quote]
Wiesz, motor pochodził z auta mocno znanego na forum, to i zaufałem, tym bardziej, że nie kupowałem od byle kogo. Ale fakt faktem trzeba zmienić pasek, pompę wody i rolki. Szczególnie pompę, bo ma spory luz.
[quote=""ko zack""] 2016 ustawimy sie do zdjęć jak przyjade derby do ślesina [/quote]
:piwo: Jasna sprawa :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

JuStIcE bangla już na AFH?
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

JuStIcE

po mojej przygodzie x lat temu na forum juz nie ufaj nikomu od kogo kupujesz motor :)
Awatar użytkownika
JuStIcE

Skfarek
Tak, śmiga jak trzeba :) Pozostało mi jedynie zmienić rozrząd i latać :)
paffcio
Wiesz, teoretycznie Krzychu nie miał jak dokładnie sprawdzić, co się dzieje. Wszystko wyszło dopiero po dłuższej przejażdżce, kiedy silnik dość mocno się nagrzał. Na postoju było wszystko ok. Fakt, napsuło mi to nerwów, ale jest ogarnięte.

Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

ja zrobiłem tym autem może z 200 metrów. silnik stał u mnie w garażu nie odpalany przez rok, uszczelka miski i pompy oleju miały prawo puścić gdy się nagrzał. rozrząd powinien wytrzymać jednak dłużej niż dwa lata:[quote=""el nińo""]03/06/2013
Co zostało zrobione w ostatnim czasie :
1. Wymiana rozrządu[/quote]od bartka wiem, że pompa wody była jeszcze oryginalna, dlatego zgadzam się z tym że lepiej:[quote=""paffcio""]nie ufaj nikomu od kogo kupujesz motor[/quote]i dla świętego spokoju:[quote=""ko zack""]nigdy nie ufam na słowo. zawsze wymieniam[/quote]nie zamontowałem tego motoru do siebie, ale cieszę się że trafił do auta w którym faktycznie był potrzebny. nie tylko ze względu na problemy z poprzednim - ale i z uwagi na fakt, że swap w tym projekcie jest wisienką na torcie :oki:
Awatar użytkownika
JuStIcE

krzyDOLAR
Tak czy tak ja się cieszę, że ten motor wziąłem od Ciebie i że udało mi się go ogarnąć :piwo:

Na chwilę obecną motor śmiga aż miło i japa mi się cieszy co chwila. Teraz pozostało mi ogarnąć kosmetykę pod maską i zająć się innymi rzeczami :)
Rozrząd tak czy siak idzie do wymiany, bo nie chcę ryzykować, ze jak mu pocisnę (a w trasie lubię), to mi padnie.

Paweł, po Twojej przygodzie to mi o mało gały nie wyskoczyły, jak się dowiedziałem :P

Anyway, wielkie dzięki dla Krzycha za możliwość ogarnięcia swapa (dodam, że w bardzo dobrej kasie) i dla ko zacka - on wie, za co :) I oczywiście dla kolegi GOT_SPL za nieocenioną pomoc z uszczelnieniem motoru :)

Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Grzebiesz coś przy aucie ?
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE

Obecnie nic. W Niemczech nie mam warunków ku temu niestety :( Może w przyszłym roku coś podziałam.

Awatar użytkownika
krzyDOLAR
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzyDOLAR »

a ja wciąż czekam na zdjęcia komory :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”