[6N] przy wyłączonym nawiewie leci powietrze

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mirro
Newbie
Newbie

[6N] przy wyłączonym nawiewie leci powietrze

Post autor: mirro »

Koledzy! Przejrzałem forum i podobnego problemu nie znalazłem, wiec będzie post. To mój pierwszy post, więc przy okazji chciałem sie przywitać i wszystkim powiedzieć: cześć :)

Mam moją 18-letnią Polę od dwóch miesięcy. Niedawno zauważyłem (a raczej poczułem), że nawet przy wyłączonym nawiewie z kratek leci powietrze. Im szybciej jadę, tym mocniej dmucha. To nie wszystko, sadziłem że jeśli nawiew jest wyłączony, to i ogrzewanie nie będzie działać, ale sie myliłem, bo nawet kiedy nawiew jest na zero i przekręcę temperaturę z zimno na ciepło, to normalnie leci gorące powietrze. Problem ten mam od ok. tygodnia i zbiegło sie to w czasie z awarią rozrusznika, otóż samochód zgasł mi przy cofaniu i juz nie zapalił, kiedy odpaliłem 'na pych' i trochę ujechałem, to zauważyłem problem z nawiewem. Rozrusznik został wymieniony, ale z kratek nadal leci powietrze, co sie mogło stać?
m
maclaz
Początkujący
Początkujący

Post autor: maclaz »

Zawsze trochę powietrza leci nawet przy wyłączonym nawiewie.
Awatar użytkownika
mirro
Newbie
Newbie

Post autor: mirro »

Ale aż tak mocno nigdy nie dmuchało, kiedy jadę 60/h to dmucha na poziomie 2/3, potem jeszcze mocniej. Kiedy jadę chwilę 100/h to muszę zwolnić, bo zwyczajnie zaczynam marząć. Sprawdziłem w podszybiu (tam gdzie jest filtr przeciwpyłkowy) i nie znalazłem żadnej nieszczelnośći, ani dziury. Filtr założyłem nowy i nadal powietrze leci :/
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Zamknij pokrętłem kratki nawiewu
c
ceem
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: ceem »

To jest akurat normalne w polo, tak jak kolega wyżej zamknij kratki.
6n 1.0 97r

lampy do salonu
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”