Czesc.
Wczoraj zrobilem maly blad.... mialem otwarta szybe, trzasnalem drzwiami i.... juz wiecej szyby nie dalo sie podniesc..
Rozebralem drzwi, patrze: a na tych plastkikach ktore "utrzymuja" okno nie ma zabezpieczen...
Przez caly czas jakos sie trzymaly a teraz nagle spadla szyba.
Chcialem porownac jak to wyglada w drugich drzwiach - tam sa "zawleczki takie".
Probowalem to chwycic tymi plastikowymi obejmami zaciskowymi, lecz nie da sie okna wtedy zamknac do konca....
Aktualnie wiec mam okno zamkniete i jakos to sie trzyma, lecz kiedy uchyle na 1cm, kazda mala wibracja sprawi ze szyba spadnie...
Moje pytanie: Jesli nie dostane nigdzie tych "zawleczek", czy beda pasowaly np z Golfa 3?
Czy ktos ma jakis inny pomysl jak zamocowac szybe ?
jezeli chodzi o spinki,ja miałem troche inne,pozniej jak sie dowiedziałem mi potrzebne były spinki do audi A4,nie wiem czemu takie były.Miałe przez to troche problemow z dopasowaniem,ale to było juz dawno,a ostanio pekła mi linka w mechanizmie,jezeli macie elektryczna szybe to czeka was troche zabawy + samo znalezienie elektrycznego mechanizmu w komplecie tez nie jest łatwe,musiałem szukac w autach przeznaczonych do rozbiórki.pozdro
oj spokojnie kolego wyjmij mechanizm banalna sprawa.... wyjmij te plistiki połamane złoz miej wiecej jak powinny wygladac i na alledrogo szukaj takich samych na 100000% znajdziesz z dobrą instrukcją i kluczykiem do napinania linki. Jezeli mechanizm bedzie wiecej dni na zew to szybe podepszyj kawałkiem listewki drewnianej i luks malina kolor nie gra roli.
spobuj sprawdzic na allegro te spinki do audi A4
podejzewam ze masz te nowe,czyli białe,rowniez uwazam ma to zasdnicza roznice,kolory sa tutaj nie bez kozery
Jakiś czas temu przy podnoszeniu szyby od strony kierowcy korbka została mi w ręku Wink dokładniej opisując ułamał się ten wałek z wielowypustem... część została w korbce część po prostu wystaje z drzwi. Chciałem się dowiedzieć czy w takiej sytuacji muszę kupić cały nowy mechanizm opuszczania szyby czy może da radę to jakość dosztukować???
[quote="Kolo z Polo"]Jakiś czas temu przy podnoszeniu szyby od strony kierowcy korbka została mi w ręku Wink dokładniej opisując ułamał się ten wałek z wielowypustem... część została w korbce część po prostu wystaje z drzwi. Chciałem się dowiedzieć czy w takiej sytuacji muszę kupić cały nowy mechanizm opuszczania szyby czy może da radę to jakość dosztukować???[/quote]
Nic nie zrobisz. Trzeba kupić cały mechanizm.