[6N2] Bylejakie lusterko - trzęsie się

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
hehe89
Newbie
Newbie

[6N2] Bylejakie lusterko - trzęsie się

Post autor: hehe89 »

Miałem nieprzyjemność wymiany lusterka w jednym z warsztatów u mnie w mieście. Myślałem, że to jest tak banalna rzecz, że nie muszę jechać do mojego zaufanego mechanika.
Zamiast lusterko zamontowali mi jakieś gówno. W lusterku widać wnętrzności, szybka jest nieco mniejsza niż standardowo i troche rzuca mi się w oczy w czasie jazdy, lusterko jest maualne, tylko sterowanie zrobili mi odwrotnie niż powinno być i obraca się nie w tą strone co trzeba - ale to bym jakoś przeżył.
Lusterko trzęsie się w czasie jazdy. I to niekoniecznie na jakichś wybojach, nierównościach, w czasie normalnej jazdy. Jechałem sobie spokojnie 10km/h gdy wyjeżdżałem z placu mechanika i szybka w lusterku się trzęsła. Czy to jest normalne?
Bo wydaje mi się, że niekoniecznie. Drugie oryginalne lusterko jest stabilne przy szybszej jeździe po krzywo ułożonej kostce na drodze, gdzie wszystko w aucie sie trzęsie, a lusterko ani drgnie. Natomiast to wymienione byle co rusza się w każdą stronę. Mogę mieć problemy z reklamacją?
Jestem nieco cierpliwy, więc ich nie rozsadziłem tam, jedynie spokojnie chciałem reklamacje złożyć, to mi powiedzieli żebym w czwartek przyjechał. Piszę tutaj, bo chciałem się upewnić czy moje podejrzenia, że lusterko jest niesprawne, są słuszne? Czy takie masakryczne drgania są dopuszczalne?
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

Trzęsie się sam wkład lusterka czy całe lusterko. Może rzeczywiście jest jakieś z wadą. Drgań nie powinno być wcale. A może też nie jest wpięte do końca na zatrzaskach. Jak można skorzystaj z reklamacji.
h
hehe89
Newbie
Newbie

Post autor: hehe89 »

Sama szybka - samo lusterko
Awatar użytkownika
Jaco-
Swój
Swój

Post autor: Jaco- »

[quote="hehe89"]Sama szybka - samo lusterko[/quote] Zatem jak pisałem. Może być niedokładnie zapięty wkład.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”