Czerwona Pola 6n - needlehole

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
needlehole
Raczkujący
Raczkujący

Czerwona Pola 6n - needlehole

Post autor: needlehole »

Cześć wszystkim ;)
Jestem Marcin i od kilku dni jeżdżę po Szczecinie czerwonym Polo 6N. Auto zakupione od mamy, która jeździła nim 15 lat i sama sprowadzała do kraju. Myślę, że to bardzo dobra baza pod coś fajnego. Technicznie w bardzo dobrym stanie, wizualnie myślę, że też nie jest źle :-)
VW z 95 roku, 1.3 55km oraz dość fajnie wyposażone: wspomaganie, el. lusterka, szyberdach, 2 poduszki, centralny zamek, alarm, immobilaizer, podgrzewane siedzenia.
Plany:
- zmiana zegarów na zegary z Golfa IV
- zmiana mieszka i gałki zmiany biegów
- obniżenie
- szeroka stal lub jakieś ciekawe alu
- Hella Black Magic z tyłu
- front Smoked
- kierownica z 6n2
- szerokie zderzaki

Pewnie w międzyczasie wyjdzie dużo więcej, póki co obserwuje forum w poszukiwaniu natchnienia :-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dodatkowo, dostałem do auta zawieszenie. Na tym zawiasie auto przyjechało z Niemiec, jednak zostało wymienione ponieważ było zbyt niskie. Czy mógłby ktoś ocenić ile jest warte?
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

znajdziesz coś z pewnością żeby nazbierać pomysłów.Auto masz fajnie wyposażone.
Lecz jeśli wydaje ci się,że na tym kicie było za nisko możemy domniemać,że raczej mega mocno nikogo nie zaskoczysz tym co wymodzisz.
Powodzenia w zabawie z 6n :)
Obrazek
n
needlehole
Raczkujący
Raczkujący

Ale ja nawet nie wiem jak to stoi ;) dla jasności, auto kupione od obcej "mamy", nie mojej :-) w moich rękach (i ogólnie rodzinie) od kilku dni.
Czyli ten zawias to zwykły kit?
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

Siema w końcu kolejne Polo które jeździ po Szczecinie miło bo polówek coraz mniej. Jak ten kit może być za niski? :)
Może kiedyś jakiś spot? Pozdro :)
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
n
needlehole
Raczkujący
Raczkujący

zawsze chętny :)
Wpadł mały mod:
http://i.imgur.com/9uY1SwB.jpg

Małe coś a cieszy ;) jutro chyba walka z wymiana zawiasu
n
needlehole
Raczkujący
Raczkujący

Pierwszy weekend za nami. Z powodu wylanych amorow z tyłu, zostały założone te z kompletu. Na przód nie starczyło xzasu tym razem. Dzisiaj pola dostała polerke i wosk ;) w następna sobotę wymiana klocków, tarcz, zawiasu z przodu.

Przyszłościowo:
- pomaranczowe kierunki
- oklejenie lamp z przodu na ciemniejsze
- lampy z tyłu na 6n2
- zmiana kierownicy
n
needlehole
Raczkujący
Raczkujący

Nie wiem dlaczego, ale moderator nie zaakceptował mojego poprzedniego wpisu...

W zeszłą sobote wymieniłem zawieszenie z tyłu na te ze zdjęcia. Stare amory były już wylane... Niestety nie starczyło czasu na przód, wymiana w piątek lub w sobotę. Od razu przy okazji wymiana tarcz + klocków i jak dotrą to wrzucę pomarańczowe kierunki ;)
n
needlehole
Raczkujący
Raczkujący

Zawias zmieniony, jest dość przyjemnie. Przy okazji nowe tarcze oraz klocki z przodu. Doszły też pomarańczowe kierunki, z błotników już czekają na montaż. Została także przerejestrowana, nowy przegląd, na dniach OC. Na "już" jest do zrobienia dziura w podłodze (można pięść włożyć  8) ), na szczęście reszta jest zdrowa (oprócz progów). We wtorek leci na warsztat celem ogarnięcia tej dziury, zakonserwowania, pospawania wydechu i ogarnięcia przewodów paliwowych. Na wiosnę, jeśli zostanie na dłużej, chyba wstawię po prostu nowe progi.
Miałem też okazję na kupno Hella Black Magic na tył za... 60zł. Ale odpuściłem, zdecydowałem się na lampy z 6N2 i dość niedługo powinny wpaść. Na dobrą sprawę z zewnatrz, chciałbym tylko wrzucić smoked front oraz jakąś felgę - celuje w 14 cali z 7 albo 7.5j. I to wszystko. W ciągu ostatnich dni też trochę zainwestowałem w kosmetyki: pianownica ręczna, piana aktywna z Shiny Garage, szampon, wosk, wszystko z tej firmy. Muszę jeszcze podjechać po coś do plastików

Zostaje tylko lać i jeździć. Po zrobieniu około 1000km nie ubyło nawet 100ml oleju więc przebieg 212000 km wydaje sie autentyczny. Dla porównania, ojca MK4 1.4 16V przepala 1l na 700 km  ;D ;D ;D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

do 7,5 j na 14 będziesz musiał mieć spore obniżenie żeby dobrze wyglądało a jeśli nie będzie gwintu pomyśl może o 15 J ?
Obrazek
n
needlehole
Raczkujący
Raczkujący

Czas pokaże. Serce mówi r15, rozum r14. Mysle że wezmę po prostu to co będzie w dobrej cenie i mi się spodoba :-)

Pola dostała nową galę i mieszek od Passata. Ogarnięta dziura w podłodze i pozalepiane progi. Został tylko do wymiany filtr kabinowy bo paruje ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”